hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Közjogi perverzió" - Schiffer András a Völner-ügyről
Mi lehet a botrány politikai következménye?
"Közjogi perverzió" - Schiffer András a Völner-ügyről

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 12. 09.
Nem volt még olyan magas szintű politikus érintett korrupciós ügyben, mint az igazságügyi miniszterhelyettes Völner Pál, akit vesztegetés elfogadásával gyanúsítanak. A most kirobbant Fideszt érintő botránnyal kapcsolatban kérdeztük Hack Pétert és Schiffer Andrást.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A héten a Legfőbb Ügyészség bejelentette: hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként kezdeményezi az Országgyűlés elnökénél Völner Pál fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A gyanú szerint az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára – aki 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is volt egészen 2021 októberéig – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Völner Pál a közleményt követően nem sokkal lemondott államtitkári pozíciójáról, miközben ügyvédjén keresztül kijelentette, kész együttműködni a hatóságokkal, és ártatlannak vallja magát.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!