Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják, lemondott a fideszes államtitkár
Völner Pál tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el
Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják, lemondott a fideszes államtitkár

Fotó: MTI/Soós Lajos

2021. 12. 07.
A legfőbb ügyészség közleménye szerint Völner Pál államtitkárral szemben megalapozott a gyanú, hogy előnyért cserébe visszaélt hivatali helyzetével, amikor a vád szerint alkalmanként 2-5 millió forintot is elfogadott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. A fideszes politikus az ügyvédjén keresztül közölte, bár nem követett el bűncselekményt, vállalja az ügy politikai következményeit és lemond államtitkári posztjáról. 

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Lemond államtitkári posztjáról Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára. 

Kedd délelőtt közölte azt Polt Péter legfőbb ügyész, hogy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban levő nyomozás révén indítványozza a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. 

Völner a Központ Nyomozó Főügyészség által elindított nyomozás értelmében abban gyanúsított, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Ezért cserébe jogtalan előnyt biztosíthatott konkrét ügyekben a kérésnek megfelelően. 

Völner az ügyvédjén keresztül kiadott sajtóközleményben azt írja, hogy nem követett el bűncselekményt, feladatait "tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte", ám ennek ellenére az ügy politikai következményeit vállalja. 

(24.hu, ügyészség.hu)

Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!