hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Globális ökoterror: a klímavédelem nevében korlátoznák a nemzeti szuverenitást

Nemrég zárult a 197 ország részvételével megtartott glasgow-i klímacsúcs. Bár nagy szavak és tervek hangzottak el, a klímaváltozásra felvázolt megoldások igencsak ellentmondásosak.

Kötelező oltás: harag az utcákon, dráma a kórházakban

Egyre szigorúbb korlátozásokat kénytelenek bevezetni a koronavírusjárvány negyedik hullámának letörése céljából az egyes országok, ami miatt kiterjedt tüntetéshullámok söpörtek végig számos európai nagyvároson. A helyzetet a minél szélesebb körű oltakozás tudná megoldani – kérdés, hogy ezt kötelezővé lehet-e tenni.

Miért tarolnak a dél-koreai filmek és zenekarok Nyugaton?

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a Dél-Koreai szórakoz­tatóipar által kibocsátott produktumok. Sokan hiszik azt, hogy ez néhány zseni egyéni érdeme, azonban egyre világosabb, hogy e mögött egy ’90-es években kezdődő államilag szervezett folyamat áll.

Belföld

Nem #ugyanaz: családtagadás a szeretet nevében

Országos kampánnyal üzent hadat a természetes családoknak a Szivárvány­családokért Alapítvány. A plakátokon és online felületeken megjelenő ugyanaz a szeretet szlogennel azonos nemű párok gyermekeinek "esélyegyenlőségéért" küzdenek.

Mire vállalkozik Gattyán György?

106 egyéni választókörzetbe keres „területi kutató-képviselőt” Gattyán György, aki az internetes pornószolgáltatásból kinőtt cégbirodalma mellett politikai szerepet is vállalna, hogy a digitalizációval tegye „újra” világelsővé Magyarországot.

400 forint lesz az euró a választás napjára?

Történelmi mélypontra került a magyar fizetőeszköz, a héten egy Euróért több mint 370 forintot, egy dollárért pedig 330 forintot kellett fizetni. Ezekkel a számokkal minden magyar állampolgár szembesült a napokban. Adódik a kérdés, mi vezetett a jelenlegi helyzet kialakulásához, illetve megfordítható-e ez a folyamat.

Nálunk is berobbant az internetes pedofília

„Az internet ablakot nyit a világra, amin sötét erők is bejöhetnek” – mondta az ismert gamer, Paxel, egyike azoknak, akik nemrég lepleztek le egy magyar youtubert. A 18 éves gyanúsított 10-13 éves rajongóit privát chatszobájában vetkőzésre kényszerítette, majd az intim felvételeket rögzítette.

Hit és értékek

Magyarország erőt ad: a német újságíró szerint ma jobban szeretik a szabadságot Keleten

Ma már sokan elérték az adófizetői kort azok közül, akiknek keveset mond a Go West szlogen. Bár Nyugat felé elindulni ma is divat, a fogalom nem azonos a régivel. Egykor maga volt a szabadság, mára a szabadság fogalma is más. Birgit Kelle német szabadúszó újságírónő ezt a változást követi le az írásaiban és a magánéletében is.

"Nem kérek bocsánatot Pál apostol tanításaiért" - Interjú Päivi Räsänen finn parlamenti képviselővel

Európai, sőt világméretekben precedensértékű az a per, amit január közepére tűztek ki Helsinkiben. Päivi Räsänen finn parlamenti képviselőnőt, volt belügyminisztert gyűlöletbeszéddel vádolják, mert a keresztény politikus egy Twitter-üzenetben vonta kérdőre egyháza vezetőit a Pride-rendezvények támogatása miatt. A poszt egy bibliai idézetet is tartalmazott a homoszexualitással kapcsolatban, erről kell most állást foglalnia a bíróságnak. (2021.11.26.)

HÁTTÉR

Megmarad-e a készpénz?

Tárcsás telefon, walkman, VHS-kazetták, Ipod… pár dolog, ami korábban sokat jelentett nekünk, a technológiai fejlődés azonban néhány évtized vagy év alatt túllépett rajtuk. Vajon egyszer a több évezredes múltra visszatekintő készpénznek is leáldozik?

Szupervírusokon dolgoztak a vuhani laborban

A COVID-járvány eredetével kapcsolatban idővel elérhetővé váló információk és bizonyítékok szinte azonnal, őszinte mérlegelés nélkül a „megcáfolt összeesküvés-elmélet” kategóriában kötöttek ki. Úgy tűnik, globálisan hiányzik az igény a felelősök megnevezésére.

KÁVÉSZÜNET

Hollywood igaz népmeséje: Korda Sándor regénybe illő élete

Nemcsak meghatározója volt a 20. század globális filmgyártásának, hanem a második világháborúban tevékenyen segítette a szövetségesek győzelmét. Hogyan lett Puszta­túrpásztó egyszerű gyermekéből évtizedeket meghatározó globális filmmogul?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!