hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Globális ökoterror: a klímavédelem nevében korlátoznák a nemzeti szuverenitást
Ellentmondásos megoldási javaslatok a klímaváltozásra
Globális ökoterror: a klímavédelem nevében korlátoznák a nemzeti szuverenitást

A Greta Thunberg-féle és hasonló ökomozgalmak a Föld utolsó esélyeit sulykolva veszélyeztetik az állami szuverenitást.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 11. 24.
Nemrég zárult a 197 ország részvételével megtartott glasgow-i klímacsúcs. Bár nagy szavak és tervek hangzottak el, a klímaváltozásra felvázolt megoldások igencsak ellentmondásosak.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A közel két héten át tartó ENSZ 26. éghajlatváltozási konferencián (COP26) az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének (UNFCCC) tagjai vettek részt, köztük az EU és valamennyi uniós tagállam. A konferencia deklarált célja, hogy a párizsi megállapodás megvalósítását célzó intézkedések felgyorsítása érdekében összefogja a tagállamokat, amivel koordinálhatóvá válik azok nemzetileg meghatározott hozzájárulásának teljesítése és ötévenkénti ellenőrzése 2031-től.

Globális vagy nemzeti?

A klímaváltozás globális probléma, amiben az érintett felek többsége mára egyetért. Ebből adódóan a különböző országok között meghúzódó politikai határmezsgye többnyire a hatékony mitigációs intézkedések meghozatalához szükséges politikai szint (globális vagy nemzeti) kiválasztása és az egyes országok önkéntes klímavédelmi vállalásainak hatásossága mentén alakult ki.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!