hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szibéria: A túlélés bölcsője?
Mágia és legendák az örök tél földjén
Szibéria: A túlélés bölcsője?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 09.
Szibériáról elsőként valószínűleg nem a túlélés lehetősége jut az eszünkbe, sokkal inkább ennek a szöges ellentéte. Pedig a napjainkban egyre többet vitatott klímaváltozás következtében ez a misztikummal és legendákkal vastagon átitatott régió EGYESEK szerint a túlélés reményét kínálja az emberiség számára.

A többségünk számára Szibéria az örök fagy birodalmaként ismeretes. Az akár mínusz 77 Celsius-fokig süllyedő hőmérséklet, a nagyapáinkat nyomasztó Gulag-emlékek számunkra rideg képzettársításokat csatoltak a térséghez. Pedig Nyugaton egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vidék; különösen annak misztikus, legendákkal övezett kultúrája miatt.

Indiai misztika Szibériában

A Nyugat-szibériai-alföldön található Omszk területéről úgy tartják, hatalmas spirituális erők otthona, melyek epicentruma az Okunevo nevű falu. Omszk régió mindig is egy fontos stratégiai helyszín volt Oroszország igazgatását tekintve. A régió főként az itt található hatalmas olajfinomítóról és történelmi jelentőségéről híresült el: a kozákok ezt a helyet választották Szibéria fővárosává, itt volt a bázisuk, és a későbbiekben is ez a hely maradt az ország egyik legfontosabb stratégiai pontja.

 

Távol-keleti és közép-ázsiai misztériumvallások gyűjtőhelye lett a szibériai végtelen tajga.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!