hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Salvini,a kapitány

Néhány év leforgása alatt egy szeparatista mozgalomból Olaszország legerősebb pártját hozta létre, és a kormányból való kiszorulása ellenére továbbra is az ország legnépszerűbb politikusának számít. Matteo Salvini portréja.

Emberrablás-e a migránsok feltartóztatása?

A baloldalnak rég bevált módszere, hogy a megdönthetetlen támogatottsággal rendelkező jobboldali politikusoktól, ha demokratikus úton nem képes, akkor jogi módszerekkel próbál megszabadulni. Trump és Netanjahu után, úgy néz ki, Matteo Salvini sem lesz kivétel ez alól, akinek február közepén megvonták a mentelmi jogát. Salvini készséggel áll elébe az eljárásnak.

Mit hozott a szuperkedd?

A szuperkedd az amerikai előválasztások legfontosabb napja. Március 3-án tartotta a Demokrata Párt a legtöbb államban az előválasztást: több mint a delegáltak harmadáról döntöttek. A két kiemelkedően fontos állam, Texas és Kalifornia ellentétes eredményeket produkált.

Harmadik nekifutás Izraelben

Egy éven belül harmadszor járultak az urnákhoz az izraeliek, de lapzártánkkor nem egyértelmű, mikor és hogyan lesz stabil kormány Jeruzsálemben. Benjamin Netanjahu győzött, de a vesztesek mindent megtesznek, hogy keresztülhúzzák a választók akaratát.

Belföld

Nagy a kockázat, kevés a szűrővizsgálat

Eddig mintegy 740 embert vizsgáltak meg Magyarországon a koronavírus járvánnyal összefüggésben, ami rendkívül kevés ahhoz, hogy kontrollálni lehessen a kórokozót – mondta a Heteknek Falus Ferenc volt tiszti fõorvos, aki szerint nem valószínû, hogy a vírus az ország egész területén hirtelen elterjedjen.

A hallgatók hallgattak

Szerdán bejelentették, hogy két iráni, Magyarországon tanuló egyetemistánál azonosították a betegséget.

"Különböző gondolkodásúak vagyunk, de szoktunk egymással beszélni"

A Nemzeti alaptanterv (NAT) kapcsán felélénkült az oktatásról szóló vita. A témában két meghatározó politikust arról kérdezte a Hetek, hogy mirõl kellene szólnia a NAT-vitának, mi lesz az oktatás jövõje, és miben értenek egyet a kormánypárti és az ellenzéki politikusok.

Terjednek mint a vírus

A hivatalos szervek világszerte visszatartják a valós adatokat, Kínában hullahegyeket égetnek, az új járvány mögött amerikai-izraeli összeesküvés áll – a kattintásvadász portálok jóvoltából hömpölyög a korona­vírussal kapcsolatos álhírfolyam.

Hit és értékek

Trianon újra száműzte a nagy fejedelmet

Rákóczi élt emigránsként XIV. Lajos udvarában, amit hiú reményektől fűtve elhagyott, hogy életét Rodostóban fejezze be, ahonnan hamvai kétszáz év után tértek haza, hogy ma ismét idegenben nyugodjanak. Korbuly Dezső történész, Rákóczi-kutató a fejedelem változó emlékezetéről.

Horthyt nem lehet felmenteni

A Horthy-korszaknak voltak tényleges sikerei, de ezek részlegesek maradtak. A kormányzó történelmi megítélését döntõen 1944-es szereplése határozza meg, bár Sztálin megkímélte a bírósági felelõsségre vonástól. Az új Horthy-életrajz szerzõjével beszélgettünk.

HÁTTÉR

Szibéria: A túlélés bölcsője?

Szibériáról elsőként valószínűleg nem a túlélés lehetősége jut az eszünkbe, sokkal inkább ennek a szöges ellentéte. Pedig a napjainkban egyre többet vitatott klímaváltozás következtében ez a misztikummal és legendákkal vastagon átitatott régió EGYESEK szerint a túlélés reményét kínálja az emberiség számára.

Az invázió folytatódik?

Görögország török határain valóságos ostromállapot kezd kialakulni, miután Erdogan megnyitotta az ajtót, és aktívan segíti az illegális migránsok Európába özönlését. A sokat szenvedett szíriai menekültek álcája mögé bújva más muszlim országok többségében életerős fiatal férfi polgárai próbálják folytatni Európa határainak lebontását.

Facebook kontra Soros

Egzisztenciális válságnak nevezi a sajtó, hogy a Facebook néhány éve össztűz alá került. Az egyik legnagyobb kritikus Soros György, aki szerint a közösségi médiahálózat segítette győzelemhez Donald Trumpot 2016-ban. Mark Zuckerberg az internet felülről jövő szabályozásában keresi a megoldást.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!