hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hollywood igaz népmeséje: Korda Sándor regénybe illő élete
Pusztatúrpásztó egyszerű gyermekéből lett globális filmmogul
Hollywood igaz népmeséje: Korda Sándor regénybe illő élete

Forrás: Wikipedia/Photoplay

2021. 11. 25.
Nemcsak meghatározója volt a 20. század globális filmgyártásának, hanem a második világháborúban tevékenyen segítette a szövetségesek győzelmét. Hogyan lett Puszta­túrpásztó egyszerű gyermekéből évtizedeket meghatározó globális filmmogul?

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Nem túlzás azt állítani, hogy filmrendezőként egyedül­álló egy olyan ember életrajza, aki egy kicsinyke alföldi falucskában látta meg a napvilágot majd, mint a mesebeli szegénylegény, elindult szerencsét próbálni, hogy – szó szerint fityingekből – megalapítsa a brit filmgyártás fellegvárát. Hősünk Párizst és Hollywoodot meghódítva nemcsak a 20. század globális moziiparát határozta meg, hanem még a második világháborúban is tevékeny segítője volt a szövetségesek győzelmének.

Sanyarú gyermekévek

Kellner Sándor Lászlóként 1893-ban látta meg a napvilágot egy alföldi zsidó családban. Fivéreivel – Vincével és Zoltánnal, akik későbbi filmes pályáján is társai voltak – korán elárvultak és nagyapjukhoz kerültek Kecskemétre. Innen nagyapja durva testi fenyítéseit megelégelve Sándor elszökött pesti rokonaihoz, ahová később testvéreit is felhozatta, a családfői szerepet korán magára vállalva.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!