hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Nem kérek bocsánatot Pál apostol tanításaiért" - Interjú Päivi Räsänen finn parlamenti képviselővel
Két év börtönt is kaphat a volt belügyminiszter, mert idézett a Bibliából
"Nem kérek bocsánatot Pál apostol tanításaiért" - Interjú Päivi Räsänen finn parlamenti képviselővel

Forrás: Päivi Räsänen

2021. 11. 24.
Európai, sőt világméretekben precedensértékű az a per, amit január közepére tűztek ki Helsinkiben. Päivi Räsänen finn parlamenti képviselőnőt, volt belügyminisztert gyűlöletbeszéddel vádolják, mert a keresztény politikus egy Twitter-üzenetben vonta kérdőre egyháza vezetőit a Pride-rendezvények támogatása miatt. A poszt egy bibliai idézetet is tartalmazott a homoszexualitással kapcsolatban, erről kell most állást foglalnia a bíróságnak. (2021.11.26.)

Amikor kiposztolta, gondolta volna, hogy bírósági per lesz abból a rövid Twitter-üzenetéből, amelyben a házasság bibliai mintája mellett állt ki?

– Nem, eszembe sem jutott az, hogy büntetőügy lesz a mély meggyőződéssel vallott hitemből egy olyan országban, Finnországban, amelyben a szólás- és vallásszabadságnak mélyen gyökerező hagyománya van. Számomra ez irreálisnak és abszurdnak tűnik. A Biblia továbbra is törvényes könyv itt nálunk, azonban a jelek szerint egyre inkább politikailag inkorrektnek számít annak nyilvános kimondása, hogy a házasság egy férfi és egy nő között áll fenn, vagy az, hogy a homoszexuális cselekedet bűnös jellegű.

Hozzátenném, nem gondolom, hogy bármilyen módon rágalmaztam volna a homoszexuálisokat, nem sértettem az emberi méltóságukat és az emberi jogaikat, ezeket tiszteletben tartom és védelmezem. Az emberi lényekkel kapcsolatban a keresztény világnézet azon a meggyőződésen alapul, hogy minden személy egyenlő méltósággal rendelkezik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!