hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyarország erőt ad: a német újságíró szerint ma jobban szeretik a szabadságot Keleten
Brigit Kelle könyve magyarul is megjelenik
Magyarország erőt ad: a német újságíró szerint ma jobban szeretik a szabadságot Keleten

Forrás: Brigit Kelle

2021. 11. 24.
Ma már sokan elérték az adófizetői kort azok közül, akiknek keveset mond a Go West szlogen. Bár Nyugat felé elindulni ma is divat, a fogalom nem azonos a régivel. Egykor maga volt a szabadság, mára a szabadság fogalma is más. Birgit Kelle német szabadúszó újságírónő ezt a változást követi le az írásaiban és a magánéletében is.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Birgit Kelle Romániában született, német nemzetiségűként. Kilencéves volt, amikor ezt az ellentmondásos állapotot úgy próbálta feloldani a család, hogy átköltözött Németországba. Ahol nyilván románként tekintettek rájuk. A harc az identitásért ilyen módon kikerülhetetlenné vált, és Birgit nemhogy nem keseredett bele, hanem egyenesen erényt kovácsolt belőle. A „kibírom” fogalma időközben kiment ugyan a divatból, ám addigra olyan acélos önbizalomra tett szert, ami a mostani kihívásokban is kizárja a megfutamodás lehetőségét. Nem volt sürgős számára a népszerűség, ennél sokkal fontosabbnak tűnt, hogy a maga módján írhassa le a normalitás történetét.

Női íróként, újságíróként úgy feminista, ahogy az ma már botránynak számít. Senki ne vitassa el tőlem a nőiségem kibontakoztatásához való jogot! – foglalhatnánk össze első könyve mondanivalóját, amely 2013-ban jelent meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!