hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem #ugyanaz: családtagadás a szeretet nevében
Kampány indult az azonos nemű párok gyermekeinek "esélyegyenlőségéért"
Nem #ugyanaz: családtagadás a szeretet nevében

Ha nem számít a biológia, nem számít a vérségi kötelék, nem számít az anyaság, sem az apai szerep, akkor megérkeztünk a falansztervilágba.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 11. 24.
Országos kampánnyal üzent hadat a természetes családoknak a Szivárvány­családokért Alapítvány. A plakátokon és online felületeken megjelenő ugyanaz a szeretet szlogennel azonos nemű párok gyermekeinek "esélyegyenlőségéért" küzdenek.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

„A gyerekeknek nem alapvető joguk, hogy olyan családban éljenek, ahol apa és anya is van… A gyerekeknek ahhoz van joguk, hogy a fejlődésüket biztosító megfelelő környezetben nőhessenek fel. Nem számít, hogy kik a szülők, milyen neműek, milyen a szexuális orientációjuk, annak sincs jelentősége, hogy hányan vannak: mindegy, hogy egy, kettő vagy tizennyolc felnőtt neveli a gyereket. Egyetlen dolog számít: a felelősségvállalás, a törődés, a jelenlét, a határok felállítása, … röviden így is mondhatnánk: csak a támogatás és a figyelem számít” (Giuseppina La Delfa, az olasz Famiglie Arcobaleno, vagyis Szivárványcsaládok szervezetének vezetője, 2014).

La Delfa érvelése – ha nem is szó szerint – visszaköszön a legújabb hazai kampányban, ami a szivárványcsaládok jogaiért küzd. „Ugyanaz a szeretet, ugyanaz a figyelem, ugyanaz a gondoskodás” – a kampány üzenete, hogy (többek között) nem számít a család összetétele, a szülők szexuális orientációja, nemi identitása, és logikusan a szülők száma sem a gyerekek jólléte szempontjából.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!