hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kötelező oltás: harag az utcákon, dráma a kórházakban
Tüntetéshullámot váltottak ki a járványügyi korlátozások
Kötelező oltás: harag az utcákon, dráma a kórházakban

Brüsszeli rendbontók tüntetnek a kormányzati intézkedések ellen.(Fotó: AP / Olivier Matthys)

2021. 11. 24.
Egyre szigorúbb korlátozásokat kénytelenek bevezetni a koronavírusjárvány negyedik hullámának letörése céljából az egyes országok, ami miatt kiterjedt tüntetéshullámok söpörtek végig számos európai nagyvároson. A helyzetet a minél szélesebb körű oltakozás tudná megoldani – kérdés, hogy ezt kötelezővé lehet-e tenni.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

A kötelező oltás bejelentése, az oltottakra és az oltatlanokra vonatkozó azonos mérvű korlátozások vagy éppen az oltatlanok „hátrányos megkülönböztetése”, valamint az állami vezetőkkel szembeni bizalmatlanság is mind közrejátszott abban, hogy az elmúlt egy hét során emberek tízezrei vettek részt tüntetéseken szerte Európában.

Több tízezres tömeg Belgiumban

Mintegy 35 000 ember vonult az utcákra a szombati nap folyamán a belga fővárosban, Brüsszelben, hogy tiltakozzanak a helyi járványkezelés újabb lépései miatt. Egyes tüntetők tűzijátékkal dobálták meg a rendőröket, akik könnygázzal és vízágyúval viszonozták a támadásokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!