hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Facebook-akták: ezt titkolják el Zuckerbergék

Kiszivárgott belső dokumentumok szerint a Facebook több millió VIP-ügyfelet kiemelt bánásmódban részesít, és noha tisztában van az Instagram káros hatásaival vagy a platformján folyó súlyos bűncselekményekkel, legfeljebb látszatintézkedéseket tesz ezek ellen.

Miként épül ki az iszlamista rezsim Afganisztánban?

33 fővel állt fel az új afganisztáni kormány, mindegyikük tálib, mindegyikük férfi és mind pastu. Az új vezetőréteg hatalomátvételéről szinte naponta cikkeznek, az augusztusi váltás óta azonban most kezdenek látszani a rendszer valódi reflexei.

Angela Merkel 16 éves kancellárságának mérlege

Angela Merkel végleg visszavonul, a hétvégi választás után új korszak következik. A mérleg nem egyértelműen pozitív, az viszont kétségtelen, hogy Angela Merkel négy kancellári ciklusa nemcsak Németországot, hanem az Európai Uniót, sőt a világpolitikát is jelentősen formálta.

Belföld

Lehet politikát csinálni a viccből?

Életkortól függetlenül mindenki ismeri a mém kifejezést. Új jelenség, hogy a politikára gyakorolt hatásaival is elkezdtek foglalkozni – de valóban lehet mémekkel szavazatot szerezni?

Kedves Olvasó!

Politikai véleménytől függetlenül aggodalommal kell, hogy eltöltse az ellenzéki és kormánypárti szavazókat egyaránt az, ami az előválasztás első napjaiban történt.

Döcögve indult az ellenzéki előválasztás

Sosem volt még olyan Magyarországon, hogy előválasztás során döntsék el egy adott politikai oldalon, hogy kit állítanak jelöltnek a végső választáson. Politikai elemzőket kérdeztünk arról, hogy mennyire lesz sikeres ez a politikai eszköz, ki jöhet ki győztesen az előválasztásból, és mi a legnagyobb tanulsága a körü­lötte kirobbanó balhéknak, problémáknak.

"Ha űrszektorra költünk, akkor egyetemekre, iparfejlesztésre költünk"

Az űrszektor a világ egyik legdinamikusabban növekvő gazdasági ágazata – hogy miként kapcsolódik be ebbe Magyarország, arról dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztossal beszélgettünk.

Hit és értékek

Kafkai per a Hillsong vezetője ellen: Brian Houstont apja helyett  küldenék börtönbe

Brain Houston, a Hillsong keresztény felekezet-hálózat vezetője lemondott valamennyi egyházi testületben betöltött tisztségéről, miután az ausztrál hatóságok vádat emeltek ellene amiatt, hogy állítólag szándékosan eltitkolta apja hatvan évvel ezelőtti szexuális bűncselekményeit. Houston határozottan tagadta a vádakat.

"Izrael ügye nemzeti ügy is" - Németh Sándor Izrael keresztény támogatóinak 50 fős listáján

Amerikai vezető politikusok, korábbi állam- és kormányfők, világhírű sportolók, Oscar-díjas színész, médiasztárok, milliárdos adományozók, valamint keresztény pásztorok szerepelnek azon a ma közzétett listán, amely Izrael legfőbb 50 keresztény szövetségesét sorolja fel. A Jerusalem Post által ismertetett névsor magyar vonatkozása, hogy szerepel rajta Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője is.

HÁTTÉR

Egy lord és a színes gumibillentyűk

A sors furcsa összjátékaként pont annyit élt Sir Clive Sinclair, mint az egyik mikroszámító­gépének nevében szereplő szám. A ZX81 és a nyolcvanas években itthon is közkedvelt Sinclair ZX Spectrum megalkotója a napokban hunyt el, 81 évesen.

Danó útja a halál széléről a családi vállalkozásig

Az éltanuló Daniella 16 évesen hirtelen agyvérzést kapott, s három hónap kóma után újrakezdte az életét. A túlélés esélye 10 százalék, a felépülésé annál is kevesebb volt. A családi összetartásnak köszönhetően Danó mindent kihozott magából, amit lehetett: leérettségizett és ma aktív életet él.

Lézeres magfúzió forradalmasíthatja az energiatermelést

A magfúzió megvalósításának közelébe értek a múlt hónapban a kaliforniai Na­tional Ignition Facility fizikusai, akik három futballstadion nagyságú lézerrendszerükkel néhány pillanatra megis­­­mé­telték a Napban lezajló folyamatot, melynek során két hidrogénatomból hélium lesz. Ennek nyomán hatalmas energia szabadul fel, így nem meglepő, hogy a fizikusok már közel hatvan éve próbálkoznak a fúziós erőművek megalkotásával.

KÁVÉSZÜNET

Futball és űrtechnológia: a manchesteri sikerek titka

Manchester ugyan nem a legnagyobb angol város, de az egyik legjelentősebb. Az első ipari város, ahol az ipari forradalom indult, ami hátteret adott a technológiai és tudományos fejlesztéseknek. A város azóta is mozgásban van, még a futball is változik: a United vezető helyét lassan a City veszi át, ahogy a gőzgépek helyére az egészségipar és az űrtechnológia lépett.

Így csökkenthetjük a vízszámlánkat, és óvhatjuk a természetet

Az idei június a legszárazabbnak, a július pedig a legmelegebbnek bizonyult az elmúlt 121 évben tapasztaltakhoz képest. Idén nyáron számos településen a kánikula alatt vízkorlátozási szabályozás bevezetésére volt szükség, a vízfogyasztókat a takarékos ivóvíz-felhasználásra szólították fel. Ez többek között azt takarta, hogy tilos volt több hazai településen bizonyos időszakokban ivóvízzel locsolni, öntözni, gépjárművet mosni, kerti medencét feltölteni.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!