hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kafkai per a Hillsong vezetője ellen: Brian Houstont apja helyett  küldenék börtönbe
Kafkai per a Hillsong vezetője ellen: Brian Houstont apja helyett  küldenék börtönbe

Forrás: FB / Brian Houston

2021. 09. 23.
Brain Houston, a Hillsong keresztény felekezet-hálózat vezetője lemondott valamennyi egyházi testületben betöltött tisztségéről, miután az ausztrál hatóságok vádat emeltek ellene amiatt, hogy állítólag szándékosan eltitkolta apja hatvan évvel ezelőtti szexuális bűncselekményeit. Houston határozottan tagadta a vádakat.

A 2004-ben, 82 éves korában elhunyt Frank Houston a hatvanas és a hetvenes években pünkösdi pásztorként több kiskorú fiú ellen követett el szexuális zaklatást. Houston 1965 és 1977 között az ausztráliai pünkösdi egyház (Assemblies of God, Isten Gyülekezetei) elnöki tisztét is betöltötte.

A bűncselekményekre 1999-ben derült fény, miután az egyik, akkor már családos áldozat édesanyja megkereste a pünkösdi gyülekezetet, és elmondta, hogy fiát 7 és 12 éves kora között Frank Houston zaklatta. Ekkor már Frank pásztor fia, Brian Houston volt az ausztráliai pünkösdi egyház vezetője, aki azonnali vizsgálatot indított. Miután bebizonyosodtak az apja elleni vádak, azonnal felmentette Frank Houstont a sydney-i Chris­tian Life Centre gyülekezet vezető pásztori tisztségéből és nyugdíjaztatta. A volt pásztor kártérítést is fizetett az áldozatnak.

A további fegyelmi vizsgálatok megállapították, hogy nemcsak egy áldozatról volt szó, hanem Frank pásztor más fiatalokat is zaklatott Ausztráliában és Új-Zélandon is. Miután az első eset nyilvánosságra került, megkeresték a további – akkor már szintén felnőttkorú – áldozatokat, akik közül egy arra kérte az egyházi vezetőket, hogy ne hozzák nyilvánosságra az esetét. Ezt követően az ausztrál pünkösdi egyház vezetése együttesen úgy döntött, hogy eltekintenek a volt pásztor elleni feljelentéstől, mert akkor elkerülhetetlen lett volna a közvélemény felé is a tájékoztatás.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!