hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megújulhat-e a Hillsong?
Botrányok sora tépázta meg a megagyülekezet népszerűségét
Megújulhat-e a Hillsong?

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 04. 07.
A 36 éve alakult ausztráliai Hillsong Church hatalmas nemzetközi intézményhálózattá nőtte ki magát. A sikerek mellett az elmúlt években megsokasodtak a gondok is a gyülekezethálózat körül. Az alapító, Brian Houston menesztése felgyorsíthatja a hanyatlást, de a megújulásra is esélyt adhat.

Lapunkban is többször foglalkoztunk a pünkösdi-evangéliumi kereszténység talán legismertebb nemzetközi képviselőjét, a Hillsong-hálózatot és különböző vezetőit ért kritikákkal és támadásokkal. Az 1986-ban, az ausztráliai Sydney-ben alapított gyülekezet (eredeti nevén Hills Christian Life Center) ismertségét kezdettől fogva a kiemelkedő színvonalú zenei szolgálatának köszönhette.

Ez állt a később ikonikussá vált Hillsong-konferenciák és nagyszabású koncertek középpontjában is. Szervezeti szempontból azonban a gyülekezet nem tekinthető „zöldmezős” alapításnak, miután szoros közösségben működött az alapító Brian Houston apjának, Frank Houstonnak a szintén Sydney-ben működő neopünkösdi gyülekezetével.

A két közösség 1999-ben egyesült is, miután kiderültek Frank Houston pásztor pedofil bűncselekményei. Az új közösség 2001-ben vette fel a Hillsong Church nevet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!