hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nyugtalanít az egyházi celebkultúra”
Michael Brown a Hillsong-jelenségről
„Nyugtalanít az egyházi celebkultúra”

Carl Lenz, a Hillsong New York volt vezetője. Házasságtörés után lemondott.(Fotó: AP / Tina Fineberg)

2022. 04. 07.
Erkölcsi kötelessége a keresztényeknek felszólalni a korszellem által az emberekre zúdított romboló propagandával szemben. Ha egy olyan világszerte népszerû és sikeres közösség, mint amilyen a Hillsong, kikerüli ezt, akkor szükségszerű, hogy előbb-utóbb morális problémák jelentkeznek – mondta lapunknak Michael L. Brown rádiós műsorvezető, szerző.

Nemzetközi visszhangot váltott ki a Hillsong körüli botránysorozat, mivel sokan az elmúlt évtizedekben a kereszténység egyik megújítójának tartották őket, mások viszont bírálták azt a hálózati rendszert, amelyben működtek. Ön miben látja a problémák forrását?

– Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy hálás vagyok Istennek azért, amilyen értékeket megosztottak a zenéjük által. Továbbra is énekelni fogom a Hillsong-dalokat, amelyek közül sok nagyon szép és erőteljes dicséret. Hálás vagyok azokért a személyekért is, akik a szolgálatukon keresztül tértek meg Jézus Krisztushoz. Az őket érintő szervezeti kérdésekhez nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a belső működésüket. Az azonban általánosságban igaz, hogy akik nagyon sikeressé válnak, több támadásnak és nagyobb figyelemnek lesznek kitéve. Ezért fontos, hogy rendben tartsuk a saját portánkat. Az évek során egyre inkább nyugtalanított velük kapcsolatban az úgynevezett „celebkultúra”. Ezt különösen New Yorkban láthattuk, ahol világsztárok mentek el a Hillsong gyülekezetbe, ahol a „celebek pásztora” szolgált.

Nem ő nevezte magát így, a média találta ki ezt róla. Amikor a gazdagok, hírességek Jézus követői lesznek, mindig van bennem egy aggodalom, mert tudom, hogy az ördög megtámadja őket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!