hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

"A genderideológia majdnem tönkretette a családomat"

Ugyan a vasárnapi gyermekvédelmi népszavazás nem érte el az érvényességi küszöböt, mégis örömteli, hogy több mint 3 millió magyar a normalitás pártjára állt. Néhány nappal korábban Floridában is a magyarhoz hasonló gyermekvédelmi törvényt hoztak, és hasonlóan nagy ellenállásba ütközött.

Ezért választaná le az USA a németeket Oroszországról

Egyre hűvösebb a kapcsolat az Egyesült Államok és Németország között, és a jelenlegi orosz–ukrán konfliktusban az amerikai fél oldaláról érkező nyomásgyakorlás teljes mértékben figyelmen kívül hagyja Európa, és benne Németország érdekeit.

Belföld

A tanárok szerint az oktatás nem előre ment, hanem hátra

Egy kezdő pedagógus fizetése ma kevesebb, mint a szakmunkások bruttó 260 ezer forintos bérminimuma, a pályán lévőket pedig nagyfokú kiégettség jellemzi. Tíz éve tiltakoznak a pedagógusok lényegében ugyanazon problémák miatt, és nagy kérdés, hogy a következő kormányzati ciklusban mitől változhat meg a helyzetük.

Az ellenzék Brüsszellel karöltve buktatná meg a kormányt?

„A korrupció vonatkozásában az Unió szervei nem a kifizetések ellenőrzésének hatékony módját keresik, hanem csak olyan eszközökben tudnak gondolkodni, amelyek a tagállamok szuverenitásának minél nagyobb méretű korlátozásával járnak” – mondta lapunknak Hack Péter.

Hova tűntek az ellenzéki szavazók?

A legtöbben azt azért biztosra vették, hogy a Fidesz meg fogja nyerni a választást, de arra talán még a kormánypártok kampányközpontjában sem gondoltak volna, hogy ekkora fölénnyel. Az okok között nemcsak az szerepel előkelő helyen, hogy az ukrajnai háború új tétet adott az április 3-ai döntésnek, hanem az is, hogy az ellenzék totálisan elszámolta magát.

Kedves Olvasó!

Egészen egyértelmű népítélet született az április 3-ai választáson. Nagyobb, mint az elmúlt 32 évben bármikor. Ítéletet mondott a magyar társadalom az amerikanizált választási kampány felett, a nemzetközi beavatkozási kísérletek felett.

Hit és értékek

„Nyugtalanít az egyházi celebkultúra”

Erkölcsi kötelessége a keresztényeknek felszólalni a korszellem által az emberekre zúdított romboló propagandával szemben. Ha egy olyan világszerte népszerû és sikeres közösség, mint amilyen a Hillsong, kikerüli ezt, akkor szükségszerű, hogy előbb-utóbb morális problémák jelentkeznek – mondta lapunknak Michael L. Brown rádiós műsorvezető, szerző.

Megújulhat-e a Hillsong?

A 36 éve alakult ausztráliai Hillsong Church hatalmas nemzetközi intézményhálózattá nőtte ki magát. A sikerek mellett az elmúlt években megsokasodtak a gondok is a gyülekezethálózat körül. Az alapító, Brian Houston menesztése felgyorsíthatja a hanyatlást, de a megújulásra is esélyt adhat.

HÁTTÉR

A President Hotel titka: amerikai akció jutatta hatalomra Borisz Jelcint

Joe Biden a közelmúltban Putyin eltávolítására szólított fel, ami még akkor is rossz emlékeket idézhet, ha utólag kimagyarázták az elnök szavait. 1996-ban Washington bevallottan beavatkozott az orosz választásokba.

A gyermek már megszületése előtt kötődést alakít ki az apával

A várandósság alatt a kötődést segítő oxitocin hasonló mértékben emelkedik meg az anyák és az apák vérében, a csecsemők pedig éppen úgy igénylik az apát, mint az anyát, csak éppen „mást várnak” tőlük – mondja Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója.

A háború, ami megmentette a Vaslady-t

Az Atlanti-óceán déli medencéjében elhelyezkedő Falkland-szigetcsoport hovatartozása több mint 200 éve eldöntetlen. Argentína és az Egyesült Királyság területi vitája 1982 áprilisában háborúhoz vezetett, melyből az utóbbi került ki győztesen, duplán.

KÁVÉSZÜNET

Hogyan védhetik ki a párválasztás előtt állók a hitegetőket?

Modern korunkban már sajnos nem divat nyíltan és egyértelműen tisztázni, hogy vajon tisztességesek-e a szándékai a kapcsolati igénnyel közeledő feleknek. Érdemes lenne újragondolni ezt a sokak által ósdinak tartott szokást az ismerkedésben.

Hat kiló marhahúsért egymillió forint

Erdélyi Róbert a pandémia alatt sem engedett a minőségi vendéglátásból. A több mint három és fél évtizedes tapasztalattal rendelkező étteremtulajdonossal személyes történetéről, benyomásairól és ars poeticájáról beszélgettünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!