hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Hogyan akar országot vezetni az, aki egy előválasztást nem tud lebonyolítani?
Kedves Olvasó!

2021. 09. 23.
Politikai véleménytől függetlenül aggodalommal kell, hogy eltöltse az ellenzéki és kormánypárti szavazókat egyaránt az, ami az előválasztás első napjaiban történt.

Az összefogás már hosszú hónapok óta készült arra, hogy szeptember-októberben előválasztás keretében választják majd ki a 106 egyéni körzet és a miniszterelnöki poszt jelöltjeit, hogy jövő áprilisban majd a leg­esélyesebb álljon ki egy az egy ellen a kormányoldal jelöltjével szemben. 

Az első nap azonban összeomlott a rendszer. A szervezők először azt kommunikálták, hogy a hatalmas érdeklődés döntötte be a választási oldalt, később azonban kiderült, túlterheléses támadás történt. Nyilván azonnal megfogalmazódtak a kormány érintettségével kapcsolatos vádak, egyelőre mindenféle bizonyítás nélkül. 

A problémát nem sikerült az először megígért szombat 12 órai időpontra megoldani, de még a jóval későbbi hétfő reggelre sem teljesen. Az online szavazás lehetősége rengeteg előválasztani kívánó szavazónak okozott bosszúságot – a befagyott rendszer, elfogyott időpontok és besült regisztráció miatt nyilván sokaknak elment a kedve a részvételtől. 

S hogy mire fel az általános aggodalom?

Minden magyar állampolgár szeretné, ha olyan döntéshozók vezetnék az országot, akik nemcsak, hogy egy regisztrációs rendszert képesek megvédeni, de még egy nemzet biztonságát is, hogyha azt esetleg egy ennél jóval erőteljesebb támadás éri, akár az országon belüli politikai ellenfelei részéről. 

Egyelőre az ellenzéki összefogás erről nem győzött meg, pedig talán pont ez lenne az előválasztás egyik lényege. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!