hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Izrael ügye nemzeti ügy is" - Németh Sándor Izrael keresztény támogatóinak 50 fős listáján
"Izrael ügye nemzeti ügy is" - Németh Sándor Izrael keresztény támogatóinak 50 fős listáján

Németh Sándor. A Hit Gyülekezete vezetője 40 éve egyengeti a népek közti megbékélést.(Fotó: Dósa Gyôzô)

2021. 09. 23.
Amerikai vezető politikusok, korábbi állam- és kormányfők, világhírű sportolók, Oscar-díjas színész, médiasztárok, milliárdos adományozók, valamint keresztény pásztorok szerepelnek azon a ma közzétett listán, amely Izrael legfőbb 50 keresztény szövetségesét sorolja fel. A Jerusalem Post által ismertetett névsor magyar vonatkozása, hogy szerepel rajta Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője is.

Németh Sándor a Heteknek elmondta, hogy azért örül az elismerésnek, mert meggyőződése szerint az Izrael melletti kiállás a nemzeti identitás védelme miatt is fontos. Úgy véli, hogy nagyon jó lenne, ha „Európában is megerősödnének azok a mozgalmak, amelyek fontosnak tartják a zsidó–keresztény kinyilatkoztatás alapján a nemzetek és Izrael közötti kapcsolat javítását.

Ennek vonatkozásában a lelkész Magyarországon pozitív változásokat tapasztal: „A rendszerváltás óta rendezett volt a kapcsolat, de az utóbbi években kifejezetten szívélyes viszony alakult ki a két ország kormánya között. Ennek következtében több közéleti szereplő, főleg fiatalok körében tapasztalható, hogy őszinte tisztelettel vannak Izrael iránt, és nagyobb az ismeretük a modern zsidó államról, mint a régebbi generációknak.”

Németh Sándor szerint ez a kapcsolat kölcsönösen előnyös mind a két fél számára, de – mint mondta –

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!