hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Aki még Erzsébet királynőt is meg tudta nevettetni

Elhunyt Fülöp herceg, II. Erzsébet angol királynő férje. Halálhírét követően a királynő kilencnapos gyászt hirdetett, a királyi család tagjai lemondták minden programjukat, és felfüggesztették a kampányolást a politikai pártok. Fülöp hercegnek négy gyermeke, nyolc unokája és 10 dédunokája született. Két dédunokája, akik az elmúlt hónapokban születtek, róla kapták nevüket. Edinburgh hercege júniusban töltötte Volna be a 100. életévét.

„Agresszív és vakmerő”: az USA lépni fog, ha az oroszok előre nyomulnak

Csapatösszevonások a határon, népirtással való vádaskodás és tehetetlen nyugati szövetségesek. Ezzel lehetne összefoglalni a pattanásig feszült orosz–ukrán viszonyt, amelyhez mindkét fél jelentősen hozzájárul.

Szabotázsakció Iránban: elvitatják az önvédelmi jogot Izraeltől

Eleinte balesetnek tűnt, majd egyre inkább izraeli közrehatás körvonalazódott ki a perzsa állam legfőbb urándúsító létesítményét érő súlyos csapás kapcsán, ami elvileg 9 hónappal vetette vissza az iráni atomprogramot. Egyre több nyugati forrás ítéli el Izraelt azért, mert az őt megsemmisíteni akaró állam fegyverkezését szabotálja.

Belföld

A sötéterdő-hipotézis – Longauer László publicisztikája

Látva a közélet eseményeit, eszembe jutottak Áder János 2017 nyarán elhangzott szavai, amikor a közbeszédünk színvonalának drámai mértékű romlásáról beszélt. Az államfő a választási kampány előtt arra figyelmeztetett, hogy a választópolgárok többsége biztosan nem akar egy kitörésre készülő vulkán tetején élni.

"Közösségben lenni mindig nehezebb, mint szanaszét lenni" –interjú Navracsics Tibor kormánybiztossal

Időnként vitatkozik Orbán Viktorral, van, hogy a miniszterelnök győzi meg őt. Nem tartja problémának, hogy „kikerült a tűzközelből”, mert most máshova került a fókusz. Továbbra is a polgári Magyarország és a kereszténydemokrácia híve, szerinte a Fidesz–KDNP nyeri a 2022-es választást, mert ez a párt a legkormányképesebb erő. Navracsics Tiborral beszélgettünk.

Hit és értékek

Miért nem tudták a nácik elfoglalni Jeruzsálemet?

A második világháború kimenetelét is megváltoztathatta volna, ha nem sikerül az utolsó pillanatban megaka­dályozni, hogy a német hadsereg elfoglalja Palesztinát. Gershom Gorenberg történész új könyve bemutatja, milyen hajszálon múlt, hogy a nácik eljussanak Jeruzsálembe, és a Közel-Keleten is beindítsák a zsidóság elleni „végső megoldás” tömeggyilkos programját.

HÁTTÉR

Pénzesővel pörgetnék fel a gazdaságot

A legtöbb országban még hatalmas erőkkel folyik a koronavírussal szembeni küzdelem, de a gazdasági, pénzügyi és politikai rendszerek már a járvány utáni világra is készülnek. Ennek során a 2008-as válságból való helyreállítás sikerreceptjét igyekeznek másolni, de felturbózva: gigászi méretű hitelekkel és központi pénzesővel állítanák talpra és pörgetnék fel a világgazdaságot.

Ha megszűnik a korlátozás, kirobban az elfojtott fogyasztás

Mennyire hatékony a magyar válságkezelés? Milyen gazdaságpolitikai okok húzódnak a nyitás mögött? Mikorra állhat helyre a magyar gazdaság? Többek között ezekre a kérdésekre keressük cikkünkben a választ.

Egyre többen küzdenek post-COVID szindrómával

A Covid-19 közel másfél éves hódító hadjáratának jól ismertek mind a fertőzöttségi, mind a halálozási adatai, azokra azonban eddig kevés figyelem irányult, akik bár a felmérések szerint gyógyultnak számítanak, mivel teszteléssel nem kimutatható a fertőzés szervezetükben, mégis hosszú hónapokig küzdenek a vírus szövődményeivel.

Magyar hősök, zsidó túlélők: drámai holokauszt-történetek

A magyarországi holokauszttúlélők és a zsidómentők között hosszú évtizedekig nem volt kapcsolat. A múltfeldolgozás jelentős mérföldkövének számított, amikor a vészkorszak borzalmainak túlélői ki tudták fejezni hálájukat és köszönetüket az embermentők felé. Történetek a holokauszt magyarországi emléknapja alkalmából.

Kedves Olvasó!

Pánikroham, depresszió, légszomj, szívpanaszok vagy éppen múlni nem akaró fáradtság – ez csak néhány az úgynevezett poszt-Covid (vagy long-Covid) jelenség tünetei közül.

KÁVÉSZÜNET

Valóban megöli a házasság a szerelmet? – ezért érdemes tanulni a szexet

A hálószobámba ne akarjanak már benézni! Nos, sem a szerzők, sem a Patmos kiadó munkatársai miatt nem kell aggódnia senkinek. Joyce és Clifford Penner páros könyve a szexualitásról, amely most magyarul is megjelent, éppen a hálószoba intimitását szeretné szolgálni.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!