hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Valóban megöli a házasság a szerelmet? – ezért érdemes tanulni a szexet
Hiánypótló könyvek a szexualitásról házaspároknak
Valóban megöli a házasság a szerelmet? – ezért érdemes tanulni a szexet

Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix

2021. 04. 15.
A hálószobámba ne akarjanak már benézni! Nos, sem a szerzők, sem a Patmos kiadó munkatársai miatt nem kell aggódnia senkinek. Joyce és Clifford Penner páros könyve a szexualitásról, amely most magyarul is megjelent, éppen a hálószoba intimitását szeretné szolgálni.

A hálószobánk természetesen magánügy, ahogy a legszemélyesebb érzelmeink is, mégis, ezen a téren tanulni, segítséget kérni kezd lassan elfogadottá válni. Mert rájöttünk, hogy az érzések össze tudnak gubancolódni bennünk, mi pedig bele-belegabalyodunk, minden jó szándék ellenére is, és ebből sok félreértés és csalódás származik. Az is természetes, hogy nem vonakodunk orvoshoz fordulni, ha a testünkben fájdalmat érzünk. A test öröme, vagyis a szex – nos, az már más kérdés. Minden társadalomnak megvannak ezzel kapcsolatban a hagyományai, természetesen a magyarnak is, erre később még teszünk egy kis kitérőt. A korszellem úgy egyesíti a világ összes hagyományát a szexualitással kapcsolatban, hogy vagy a legnagyobb titokban, vagy a legnagyobb nyilvánosság előtt tudja csak elképzelni. A titok talán még járhatóbb is lenne, ha erről nem az jutna eszünkbe, hogy a számítógépünkkel osszuk meg, a virtuális tér által felkínált érzéki vagy érzelmi pótszerekkel. Pennerék könyvei visszakalauzolnak ahhoz a felfogáshoz, hogy a házastársunk legyen az, akiben megbízunk. Őt azért csak beengedjük a hálószobába… 

Hol házasodunk, hol meg elválunk, különféle életekkel kísérletezünk, írja Orvos-Tóth Noémi pszichológus – Weöres Sándor után szabadon, aki ironikusan még így verselt: „Hun házasodunk hun meg elválunk/különb féle jerekekkel kísérletezünk.” Azoknak, akik érintettek ebben, ez amúgy egyáltalán nem mulatságos. Mert mindenki szerelmes akar lenni. Örökké. Csak ez komoly akadályokba ütközik. És bár sokan nem gondolnák, az a nagyon természetes, ösztönből fakadó vágy is el tud akadni, ami a tévében minden helyzetben fennakadás nélkül látszik működni.

Forrás: Patmos Records
Forrás: Patmos Records

A legnagyobb nyilvánosság előtt közszemlére tett szexualitás mellékhatása, hogy a hálószobánkba – amit amúgy jogos felháborodással védünk a betolakodóktól – óvatlanul beengedjük a teljes korszellemet, ami kizárólag fizikai aktusként tünteti fel a szexet. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!