hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

„Orvosi apartheiddel” vádolja Izraelt a WHO és Palesztina az oltások kapcsán

Az elmúlt hetekben új vérvádként terjedt el, hogy Izrael diszkriminálja a palesztinokat a koronavírus elleni vakcina beoltásakor. De vajon mekkora egészségügyi felelőssége van a zsidó államnak a magát független államként kezelő Palesztin Hatóság polgárai felé?

A davosi elit egyenlőséggel és transzhumanizmussal tenne a „szebb” jövőért

A globalista elit a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt legfontosabb konferenciáját halasztás után online megtartani. Ám annál ambiciózusabb terveket fogalmazott meg a pandémia által elgyötört bolygó „újraindítására” és teljes megreformálására.

Elmérgesedett indulatok Oroszországban: a Navalnij ügy háttere és következményei

Százmilliós megtekintésen jócskán túl jár az a videó, amelyet Alekszej Navalnij orosz ellenzéki aktivista készített a Putyinnak tulajdonított kastélyról, az azt körülvevő épületkomplexumokról, és az orosz elnök amúgy szigorúan titkolt magánéletéről. A videó publikálását rendkívüli ütemérzékkel közvetlenül letartóztatása utánra időzítette.

Belföld

Kell-e tartani a keleti vakcináktól? - ellenérzések és ellenőrzések

Az egészségügyisek és az idősotthonok lakói után a héten kezdődött el az oltási program harmadik szakasza, a 80 év fölöttiek és a katonák oltása. Az oltási hajlandóság világszerte, így hazánkban is növekszik ugyan, de az emberek jelentős része még kivár.

Lex Facebook: hogyan szabályozhatná Magyarország a közösségi médiát?

Varga Judit igazságügyi miniszter a napokban jelentette be a közösségi médiában, hogy tavasszal a globális tech vállalatok működését szabályozó törvényjavaslatot fog benyújtani. Ezzel a lépéssel hazánk is csatlakozik azon országok sorához, akik jogi eszközökkel szeretnének fellépni a multinacionális IT vállalatok világnézeti elfogultsága ellen.

Hit és értékek

Uniós demokráciahazugság: az európai birodalomépítés álruhája

„Talán a legfontosabb fogyatékossága a kialakulóban lévő európai szuperállamnak, hogy jelenleg sem demokratikus, de eleve nem is lehet demokratikus a jövőben sem” – írta Margaret Thatcher egykori brit miniszterelnök még 2002-ben. Majd két évtized elteltével még inkább megerősíthető ez az állítás.

Internet a világűrben: verseny a Big Tech cenzúra megkerülésére

Lehet-e alternatívája a mai földi kiszolgálású internet­hálózatnak? Milyen következményekkel járhat a szólásszabadságra, ha a felhő-szolgáltatások ténylegesen kiköltöznek a világűrbe? Megmentheti-e Elon Musk a Big Tech cenzúra áldozatait? A kérdésekre Rab Árpád trendkutatótól kértünk választ.

HÁTTÉR

"A kisöcséim az erdőben bujkálnak, apám terroristákat kutatja" - exkluzív beszámolók az afrikai keresztényüldözésről

2020-ban világszerte csaknem ötezer keresztényt öltek meg a hite miatt. A gyilkosságok 90 százaléka Afrikában történt, ami 60 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. A kontinens a dzsihadista terror egyre inkább forrongó központjává válik, ami nem csak a keresztényeknek okoz drámai szenvedést.

Nagyobb nyomást helyezhet Magyarországra a Biden-kormány, Kína miatt

Kína-politikája részeként a Biden-adminisz­tráció várhatóan nagyobb nyomást fog helyezni az olyan, demokrácia terén „visszacsúszott” országokra mint Magyarország. Washington ugyanis még a látszatát sem engedheti meg annak, hogy a saját térfelén legyen egy olyan ország, amely Kínához idomul.

Az aranyborjú haragja: amikor kisemberek szállnak szembe a Wall Street farkasaival

Az utóbbi idők legnagyobb befektetési botránya mintha csak egy hollywoodi forgatókönyvből lépett volna elő. A történet főszereplői közül nem hiányozhat a közösségi média, egy jobb időket látott üzletlánc, a Wall Street nagy hatalmú farkasai – és a nagyok ellen küzdő kisember. A kérdés csak az, hogy lehetséges-e még happy end…

Kedves Olvasó!

„A családunk szétszakadt, három hete teljesen megszűnt köztünk a kapcsolat. Öcséim az erdőben bujdosnak, nevelőanyám és a legkisebb testvérem valahol máshol. Remélem sikerült magával elég élelmet vinnie, mert ha van is nála valamennyi készpénz, vásárolni semmit nem lehet” – mesélte megrendülve a Közép-afrikai Köztársaság jelenlegi hétköznapjairól egy afrikai fiatalember a Heteknek. Honfitársai hasonló megpróbáltatásokról számoltak be: a dzsihadista terror elől tömegek menekültek el otthonaikból, hogy külföldi menekülttáborokban vagy a dzsungelben mentsék, amit csak tudnak. Akik maradtak, azok ki vannak téve a terroristák kegyetlenségének: bármit elvehetnek tőlük a mobiltelefonjuktól kezdve a gyerekükön keresztül akár az életükig.

KÁVÉSZÜNET

A klasszikus zene nem egy múzeumi darab - interjú a 14 éves zongoravirtuóz Rozsonits Ildikóval

Először furulyán tanult, hamar kiderült azonban, hogy a zongora lesz az ő hangszere. Viharsebességel fejlődött zenei tudása: tízévesen már felnőtt darabokat játszott. A 14 éves ifjú hölgy számos hazai és nemzetközi versennyel a háta mögött a Virtuózokban is megmérette magát – a dobogó tetejéig meg sem állt.

Melegítőcunami és pólódömping - harc a túlélésért a divatvilágban

Egy évvel ezelőtt a nagy divatmárkák még viszonylag optimistán vették a kihívásokat, pár hónap lefolyást adtak a vírusnak, bíztak a tartalékaikban. Mára azonban a divatvilág minden szereplőjének szembe kellett néznie a rideg valósággal. Kérdés, vajon elindul-e egy reformmozgalom a szakmában a posztCovid érában?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!