hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Célkeresztben a keresztények
Kedves Olvasó!

2021. 02. 05.
„A családunk szétszakadt, három hete teljesen megszűnt köztünk a kapcsolat. Öcséim az erdőben bujdosnak, nevelőanyám és a legkisebb testvérem valahol máshol. Remélem sikerült magával elég élelmet vinnie, mert ha van is nála valamennyi készpénz, vásárolni semmit nem lehet” – mesélte megrendülve a Közép-afrikai Köztársaság jelenlegi hétköznapjairól egy afrikai fiatalember a Heteknek. Honfitársai hasonló megpróbáltatásokról számoltak be: a dzsihadista terror elől tömegek menekültek el otthonaikból, hogy külföldi menekülttáborokban vagy a dzsungelben mentsék, amit csak tudnak. Akik maradtak, azok ki vannak téve a terroristák kegyetlenségének: bármit elvehetnek tőlük a mobiltelefonjuktól kezdve a gyerekükön keresztül akár az életükig.
Fotó: Shutterstock / PuzzlePix
Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Az utóbbi években nemcsak a Közép-afrikai Köztársaságban, hanem egész Afrikában szintet lépett a dzsihadista terror, amelynek célkeresztjébe kiemelten sok keresztény kerül. A fekete kontinens mártírjainak száma évről évre emelkedik. 2020-ban világszerte csaknem ötezer keresztényt öltek meg a hite miatt – a gyilkosságok 90 százaléka Afrikában történt, ami 60 százalékos növekedés 2019-hez képest.

Ezekről az áldozatokról aligha hallani a tévéhíradókban vagy olvasni a mainstream hírportálokon. Nem ettől hangos az ENSZ, és Brüsszel is inkább elfordítja a tekintetét.
Pedig nekünk azt mondták, hogy a fekete életek is számítanak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!