hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A davosi elit egyenlőséggel és transzhumanizmussal tenne a „szebb” jövőért
A liberális kapitalizmus vége
A davosi elit egyenlőséggel és transzhumanizmussal tenne a „szebb” jövőért

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 02. 03.
A globalista elit a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt legfontosabb konferenciáját halasztás után online megtartani. Ám annál ambiciózusabb terveket fogalmazott meg a pandémia által elgyötört bolygó „újraindítására” és teljes megreformálására.

A Világgazdasági Fórum éves csúcstalálkozóját a svájci hófödte csúcsok között megbúvó Davosban szokta tartani. Meghatározó politikusok, milliárdos üzletemberek gyűlnek össze ilyenkor, hogy megvitassák a világ helyzetét és megszabják az elkövetkező évek trendjeit. 2021 különleges év lesz a szervezet számára, hiszen a várakozások szerint a múlt heti után egy második konferenciára is sort kerítenek majd.

Nem véletlen a felfokozott aktivitás a Fórum részéről, hiszen a járvány rég nem látott változásokat hozott. Ahogy a szervezet alapítója, Klaus Schwab mondta: „a második világháború óta semmi nem gyakorolt olyan erőteljes globális hatást az emberiségre, mint a Covid-19”. Nyitóbeszédében pedig így fogalmazott: „2021 kulcsfontosságú év lesz arra, hogy helyreállítsuk az emberek bizalmát, hogy képesek vagyunk formálni a közös jövőnket egységes és konstruktív módon.” Így nem csoda, hogy az elit kihagyhatatlan ziccernek látja a helyzetet, hogy átfogóan megreformáljon... mindent.

A Nagy Újraindítás

Az idei konferencia középpontjában a Schwab által meghirdetett Nagy Újraindítás (Great Reset) programja állt. A résztvevők tulajdonképpen deklarálták, hogy a neoliberalizmus programja megbukott, csakúgy mint a kapitalizmus, emellett a környezetvédelem magasabb szintre emelését sürgették. Schwab szerint meg kell szabadulni a járvány előtti világ berögzöttségeitől és fenntartható formában kell továbbvinni az elmúlt hetven év eredményeit. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!