hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Üdv 2030-ban. Nincs semmim. Se autóm, se házam" - ilyen utópiát képzel el a davosi elit a világnak
Milyen lesz a poszt-COVID világrend?
"Üdv 2030-ban. Nincs semmim. Se autóm, se házam" - ilyen utópiát képzel el a davosi elit a világnak

Alexandria Ocasio Cortez demokrata képviselőnő bemutatja a Green New Deal programot. Szinkronban Davossal.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 12. 09.
„Építsük újra jobban” – ez a nemzetközi jelszava a Nagy újrakezdés (Great Reset) programjának, amelyet egyaránt használt Joe Biden, Justin Trudeau, Károly herceg és Ferenc pápa. A tervről és szerzőjéről, a davosi Világgazdasági Fórum alapítójáról, Klaus Schwabról előző két számunkban írtunk, most a gazdasági következményeket vesszük sorra.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Üdv „a városunkban, 2030-ban. Nincs semmim. Nincs autóm. Nincs házam. Nincsenek háztartási berendezéseim, sem ruhám” – így kezdi a Nagy Újrakezdésnek a hétköznapi életre gyakorolt hatásairól szóló cikkét Ida Auken dán parlamenti képviselő, korábbi környezetvédelmi miniszter. Az utópia – amelyben a „város” a nagy átalakulás utáni világot szimbolizálja – a davosi Világgazdasági Fórum hivatalos honlapján jelent meg, négy évvel ezelőtt. 

A totális gazdasági átrendeződést előrevetítő program, amely a magántulajdon teljes felszámolását tűzi ki kívánatos célnak, még nem számolhatott azzal, hogy a Covid19 világjárvány 2020-ban lehetővé teszi a terv gyorsított ütemű megvalósítását. Ahogy a Világgazdasági Fórum által a Nagy Újrakezdés népszerűsítésére készült videó állítja, talán soha vissza nem térő alkalom nyílik most arra, hogy mindent újragondoljunk:

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!