hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A washingtoni elit visszavág: így nézhet ki a Biden-kabinet

Habár Trump nem adta fel a küzdelmet, a hatalomátadás folyamata megkezdődött. az elmúlt hetekben egyre több tagját ismertük meg a leendő Biden-kormánynak; személyük és munkásságuk pedig igen beszédes Amerika és a világ jövője szempontjából.

Kik a világjárvány legnagyobb gazdasági nyertesei?

A kis- és közép-vállalkozások szintjén egyik üzlet csődöl be a másik után, van azonban néhány olyan szektor, amely óriási nyereséget kaszál a koronavírus-világjárványon. Sőt, néhányan fennállásuk történetében még sosem kerestek ilyen jól.

Belföld

„Az értékeinket grammonként meg kell védeni" – interjú a Fidelitas elnökével

A család értékeit rendkívül fontosnak tartja, és bátorítani akar minden konzervatív fiatalt, hogy hallassa a hangját közéleti porondon is. Beszélgetésünk alatt szóba került a Fidelitas szerepe, a Szájer-ügy visszhangja, valamint az ideológiai átnevelés hosszú távú hatása is.

Így készülnek a „kis” pártok 2022-re

A választási törvény benyújtott módosítása kapcsán számos elemzés és cikk született, melyek arra próbálnak rávilágítani, hogy milyen hatással lesz az ellenzéki összefogásra. Egyesek úgy vélik, a Kétfarkú Kutya párt miatt módosítják a törvényt, a Mi Hazánk szerint a javaslat ellenük irányul. Megkérdeztük az úgynevezett „kis” pártok képviselőit, hogy mit gondolnak a módosításról és változtat-e a stratégiájukon a tervezet.

Hit és értékek

„Ma a nyugati egyetemistákat arra tanítják, hogy a szólásszabadság veszélyes”

„Ma a nyugati egyetemistákat arra tanítják, hogy a szólásszabadság veszélyes, mert teret ad a gyűlöletnek. Ez tragikus, mert demokrácia nem létezik szabad vélemények nélkül” – mondta lapunknak Frank Furedi, a Kenti Egyetem szociológusa, aki szerint a nyugati elit zavarba jött, amikor az emberek olyan vezetõket választottak, akik nekik nem tetszettek, ezért elkezdték kiszervezni a hatalmat a nemzeti keretek közül.

"Üdv 2030-ban. Nincs semmim. Se autóm, se házam" - ilyen utópiát képzel el a davosi elit a világnak

„Építsük újra jobban” – ez a nemzetközi jelszava a Nagy újrakezdés (Great Reset) programjának, amelyet egyaránt használt Joe Biden, Justin Trudeau, Károly herceg és Ferenc pápa. A tervről és szerzőjéről, a davosi Világgazdasági Fórum alapítójáról, Klaus Schwabról előző két számunkban írtunk, most a gazdasági következményeket vesszük sorra.

HÁTTÉR

Leleplezés: az internetes pornó és a modern rabszolgaság

A közvélekedés szerint a szexrabszolgaság nem jelent mást, mint hogy maffiaszervezetek nőket tartanak fogva és kényszerítenek prostitúcióra, ennek a kirívó bűncselekménynek pedig semmi köze az „ártalmatlan”  pornófogyasztáshoz. Kevés dolog áll ennyire távol a valóságtól. 

Gyermekprostitúció és emberkereskedelem: Magyarország az élbolyban

Miután Szájer József „ereszkedős” botránya alaposan felkavarta a hazai és nemzetközi közhangulatot, valamint sok kritika érte a kormányközeli médiumokat az ügy tétova kezelése miatt, a HírTV egyik adásában Bayer Zsolt nem maradt adós a történtek újabb vihart kavaró értelmezésével. 

Megverték a kommunisták, elszökött 1956-ban, majd hősi halált halt Vietnámban - egy miskolci fiú kalandos élete

Tóth Bertalan 1937. július 23-án született a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Emődön. A család szerény anyagi lehetőségek mellett élte mindennapjait, jobbára földmunkából tartották fenn magukat. A második világháborúban az apát elvitték katonának, így a két fiúgyermek – Bertalan és Béla – átmenetileg apa nélkül maradt.

"Bele akart lőni a Dunába, anyám megkérdezte tőle, van-e gyermeke" - egy messiáshívő zsidó család története

Selmeczi Péter édesanyja még a háború előtt keresztény hitre jutott, majd családjával együtt csodával határos módon túlélte a vészkorszakot.

KÁVÉSZÜNET

A járvány ellenére idén is lehet ünnepi a Karácsony

Ha a különféle hírek és rendeletek árnyékában még bizonytalankodunk, hogyan találkozzunk szeretteinkkel ebben az időszakban, segíthet kikapcsolódni egy hangulatos otthoni dekoráció. Akár fogadunk vendégeket, akár nem, mindenképpen előnyünkre válik, ha barátságos és kellemes hangulatot teremtünk magunk körül.

„Mindenkiben ott az élni akarás és a küzdőszellem” - interjú egy ápolóval a járvány frontvonalából

Sebők Erika könyve még a koronavírus-járvány világméretű elterjedése előtt íródott – akkor talán még senki nem gondolta, hogy a 2020-as évben mekkora jelentősége lesz a szakmabeliek helytállásának. Beszélgetés egy ápolónővel a járványhelyzet mindennapjairól. (2020.12.11.) 
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!