hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Mindenkiben ott az élni akarás és a küzdőszellem” - interjú egy ápolóval a járvány frontvonalából
Beszélgetés Sebők Erikával, az Egy nővér mindennapjai című könyv szerzőjével
„Mindenkiben ott az élni akarás és a küzdőszellem” - interjú egy ápolóval a járvány frontvonalából

Forrás: Sebõk Erika

2020. 12. 10.
Sebők Erika könyve még a koronavírus-járvány világméretű elterjedése előtt íródott – akkor talán még senki nem gondolta, hogy a 2020-as évben mekkora jelentősége lesz a szakmabeliek helytállásának. Beszélgetés egy ápolónővel a járványhelyzet mindennapjairól.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Idén megjelent könyvében érzékletesen mutatta be napi feladataik sokrétűségét – akkor még a pandémia okozta kihívások nélkül. Most hogyan telik egy napja a kórházban? Melyik osztályon dolgozik?

– A belgyógyászaton és a sürgősségi betegellátási osztályon dolgozom pillanatnyilag, de a járványhelyzet miatt bármikor átrendelhetnek bennünket az intenzív vagy más érintett osztályra. Fél hatkor indul a műszak: jó esetben tudunk néhány szót váltani az éjszakás kollégákkal az átadáskor, máskor azonnal beöltözünk. Ha beteget hoz a mentő, már útközben jeleznek nekünk rádión, kitérve az esetleges Covid-gyanúra is. A vizsgálóban teljes felszerelésben várjuk őt: rajtam van a nővérruha, azon egy légmentes overall, két pár kesztyű, két vastag arcmaszk, hajháló, védőszemüveg, pajzs és térdig érő lábzsák. 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!