hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Bármi áron Biden

Szexuális zaklatási ügye, egészségi állapota, életkora, rasszista és korrupciós vádak állnak a hosszú lista élén, ami miatt súlyos kritika éri a demokrata aspiránst. Pártja egyelőre kitart mellette, és a liberális média is elnézőnek bizonyul.

Belföld

Ha pénz van is, segítség nincs

A Kúria döntése szerint a gyöngyöspatai önkormányzatnak és a hatvani tankerületnek ki kell fizetnie a korábban megítélt kártérítést az elkülönítve oktatott egykori roma diákoknak. Kérdés, hogy pénzzel mennyire lehet rendet és igazságot tenni egy hosszú évtizedek óta mélyülő szociális problémában.

Bomlaszt-e a német alkotmánybíróság?

A német alkotmánybíróság első ízben engedte meg magának, hogy vitassa az Európai Unió Bíróságának ítélkezési jogkörét. Ez egyes elemzők szerint bizonytalanságot teremt, míg mások az Unióval szembeni nyílt hadüzenetnek fogják fel.

Hit és értékek

Pünkösdkor született az egyház

Kétezer évvel ezelőtt, egy zsidó zarándokünnepen Jeruzsálemben megszületett az egyház, és egy nap alatt egy 120 fős imacsoportból több mint háromezer lelket számláló közösséggé vált. (2020.05.29.)

Kik akarták felszámolni Magyarországot?

A napokban emlékezünk meg a trianoni békediktátum 100. évfordulójáról, De a magyar államnak már a megszületése óta rendszeresen szembe kellett néznie különböző birodalmak részéről kiinduló kemény alávetési kísérletekkel.

HÁTTÉR

Magyar tengerre, magyar!

A korlátozó intézkedések feloldásával lassan éled a magyar turizmus is. Az előszezon szinte teljesen odaveszett, ám a Balatonnál reménykednek abban, hogy a nyár menthető lesz. Kevesebb külföldi, viszont több hazai vendégre számítanak.

Egy rejtett élet

Idilli osztrák falu élete alakul át viharsebességgel az anschlusst követően, és hirtelen az emberek is megváltoznak. A tömeghangulatnak behódoló lakosok között azonban van egy hívő földműves, aki hallgat a belső meggyőződésére: nem állhat Hitler oldalára.

A szkeptikus értelmiségiek evangélistája

„Tanítsd a hívőt gondolkodni, a gondolkodót pedig hinni”. Ha Ravi Zacharias életművét egyetlen szlogennel kellene összefoglalni, ez lenne az. A hit úttörője egy hete, csontrákkal való rövid küzdelem után, 74 évesen hunyt el.

Ausztrál kanári a kínai szénbányában

Kína komoly gazdasági korlátozásokat vezetett be Ausztráliával szemben a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedésekre reagálva. Az elmérgesedő viszony kapcsán egyre többen mutatnak rá: Peking nem win-win szituációra játszik a két ország közötti kapcsolatban.

KÁVÉSZÜNET

Rajthoz!

Villámcsapásként hatott a koronavírus a sport világára, és küldte karanténba korunk klasszisait – a közösségi médián mi is nyomon követhettük, hogyan próbálják túlélni a száműzetés idejét a sportolók. Most úgy tűnik, vége a pihenésnek, és egy még intenzívebb időszak veszi kezdetét. A cél: a túlélés.

Ásó, kapa, irány a kert!

Megfizetnénk az árát annak – bármilyen drága csodaszerről is legyen szó –, ami garantáltan jó hatással van az egészségünkre, de az időnkből már kevésbé áldozunk. Ám most, hogy a járvány sokakat hazakényszerített, egyre többen vágnak bele a kertészkedésbe, ami óhatatlanul is vonja magával az aktív testmozgást.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!