hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szkeptikus értelmiségiek evangélistája
Hazatért a keresztény apologetika óriása
A szkeptikus értelmiségiek evangélistája

Hazatért a keresztény apologetika óriása(Forrás: FB / Ravi Zacharias)

2020. 05. 28.
„Tanítsd a hívőt gondolkodni, a gondolkodót pedig hinni”. Ha Ravi Zacharias életművét egyetlen szlogennel kellene összefoglalni, ez lenne az. A hit úttörője egy hete, csontrákkal való rövid küzdelem után, 74 évesen hunyt el.

Az indiai–kanadai evangélista, filozófus, hitvitázó Ravi Zacharias, aki több millió embert ért el az evangéliummal világszerte, úttörő volt a Jézus Krisztusba vetett hittel kapcsolatban bizonytalankodók, illetve szkeptikus entellektüelek szelíd, racionális meggyőzésében.

Halálhíre politikai, illetve keresztény vezetőket is mélyen megrázott. Személyének súlya abban is mérhető, hogy a főáramú média számos képviselője, többek között a CNN, a Fox News és a The Wa­shington Post is beszámolt életművéről.

Mike Pence amerikai alelnök Twitter-üzenetben emlékezett meg a hit óriásáról: „Abner halálakor a Biblia tanúsága szerint Dávid így reagált: »Hát nem tudjátok-e, hogy nagy fejedelem esett ma el?« Ravi pontosan ilyen ember volt, és nagyon fog hiányozni. Karen és én a legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családnak, tudva, hogy a mennyben ezt hallotta: »Jól van, jó és hű szolgám«.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!