hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Víruslázadók és víruspartik

Számtalan kormányzati, orvosi és egyéb fórumon hívják fel az emberek figyelmét a higiéniai, otthonmaradási és távol­tartási szabályok fontosságára. Ám úgy tűnik, különösen a fiatalabb generációk körében, nem mindenkinek ment át az üzenet és sokan sportot űznek az elővigyázatossági regulák áthágásából.

Olajra lépnek

Nem hagyta érintetlenül az olajpiacot és a két olajóriás, Szaúd-Arábia és Oroszország közötti viszonyt sem az egész világon végigsöprő koronavírus. Az olajpiac összeomlása után kérdéses, hogy melyik fél tud majd győztesen kijönni az elkövetkezendő időszakból.

A láthatatlan ellenfél

A COVID-19 járvány közgazdászok szerint a 2008-ashoz hasonló recesszióba rántotta az amerikai gazdaságot, így kiütötte Donald Trump újraválasztási kampányának aduászát, az első ciklus alatt elért életszínvonal-emelkedést. Nemcsak a demokraták jelöltje, Joe Biden számára jelenthet ez helyzeti előnyt, de Kína is alkalmat lát a világhatalmi státusz megragadására és a kereskedelmi háború kényszerítő feltételeinek lerázására.

Belföld

„Tényleges veszélyt jelentettek a rendszerre”

A budaörsi gyülekezeti ház méretétől kezdve a technikai berendezések értékén át a prédikációk tartalmán keresztül a vezető lelkész előadásmódjáig és persze magánlevelezéséig szó szerint minden érdekelte a kommunista titko­s­szolgálatok tisztjeit. A Hit Gyülekezetébe telepített ügynökök pedig minderről jelentettek is.

Thália bukott szerelmesei

A hatalom gyakorlása művészet. Elérni, hogy ne csússzanak szét a dolgok körülöttünk, ugyanakkor ne legyen elmorzsolt szitokszóvá a nevünk azok ajkán, akiket valamiképp vezetnünk kell. Nos, ez a nagyszerű dolog.

Pragmatizmus van, elegancia nincs

Az ellenzék a náci Harmadik Birodalomra utalva „felhatalmazási törvényként” emlegeti azt a rendkívüli jogrenddel kapcsolatos törvényjavaslatot, amely révén – ha az Országgyűlés jövő héten elfogadja – konkrét határidő nélkül működhet Magyarországon az úgynevezett rendeleti kormányzás. Van-e ebben veszély a demokráciára nézve?

Hit és értékek

Németh Sándor: Új hősök születnek ezekben a napokban

Miközben idehaza és külföldön orvosok, ápolók és sokan mások az életüket kockára téve igyekeznek megmenteni a járvány miatt bajba került embertársaikat, mások a zavarosban halászva igyekeznek kihasználni a rendkívüli helyzetet. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, a Hetek főszerkesztője a vírusként terjedő hazugságokról és a remény üzenetéről. (2020.03.27.) 

HÁTTÉR

Háború vagy béke?

A járvány miatti összezártság ugyanúgy vezethet a házasságok robbanásához, mint megújulásához. Mit tehetnek a párok azért, hogy profitáljanak ebbõl az időszakból? Interjú Mihalec Gábor párterapeutával.

Most van idő a jó dolgokra

Muszáj lesz végre újragondolni a világunkat, ehhez most kaptunk egy kis ajándékidõt – mondja Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoramûvész.

Járványmatematika

Egy járvány hálózati problémaként is felfogható, így tudományos modellek alapján nem csak a terjedése jósolható meg, hanem akár kontrollálhatóvá is válhat – hívta fel a figyelmet a világhírű magyar hálózatkutató, Barabási-Albert László.

KÁVÉSZÜNET

Fektess a jövődbe!

Sokakban felmerül a kérdés: mivel töltsük a hirtelen ránk szakadt szabadidőt? Cikkünk szerzője olyan tippeket gyűjtött össze nyelvtudásunk autodidakta fejlesztésére, melyek hatékonyak, olcsók és könnyen elérhetők – leginkább a befektetett időnkre lesz hozzá szükség.

Ami a filmből kimaradt

Louisa May Alcott maga sem gondolta, hogy a mindössze 10 hét alatt megkomponált regénye valóságos bestseller lesz saját korában. Mondanivalója valóban értékálló: egy szimpatikus család tagjai válsághelyzetben, anyagi nehézségek közepette küzdenek vállvetve a mindennapokban, hogy szebb jövőt teremthessenek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!