hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A washingtoni elit visszavág: így nézhet ki a Biden-kabinet
A hatalomátadás folyamata megkezdődött
A washingtoni elit visszavág: így nézhet ki a Biden-kabinet

Antony Blinken leendő külügyminiszter a konzervatívok szerint évtizedek óta minden tekintetben rossz, főleg globalista irányvonalat képviselt.(Fotó: AP / Carolyn Kaste)

2020. 12. 09.
Habár Trump nem adta fel a küzdelmet, a hatalomátadás folyamata megkezdődött. az elmúlt hetekben egyre több tagját ismertük meg a leendő Biden-kormánynak; személyük és munkásságuk pedig igen beszédes Amerika és a világ jövője szempontjából.

A menthetetlenül balra tolódott mainstream média természetesen minden jelölt kinevezését a „történelmi” és „úttörő” jelzőkkel ajnározta, ám valójában csak arról van szó, hogy Biden régi munkatársait, szövetségeseit szándékozik a kormányzat kulcspozícióiba helyezni. 47 éves politikai karrierjének köszönhetően pedig van miből válogatnia.

A jelöltek sorát nézve elmondható, hogy az Obama-korszak tulajdonképpen átmenti majd magát Biden kormányába, hiszen eddig kivétel nélkül a demokrata elit „kedvencei” merültek fel a különböző pozíciókkal kapcsolatban. A liberális remények szerint a Trump-éra csak apró szépséghiba lesz majd Amerika megújításának (a konzervatívok szerint inkább romba döntésének) történetében.

Az elkötelezett globalista…

A legnagyobb figyelem Biden külügyminiszter-jelöltjére irányult, aki igencsak figyelemreméltó pályát tudhat maga mögött. Anthony J. Blinken 1962-ben született egy New York-i zsidó családba. Érdekes módon igen sok szál fűzi hazánkhoz, hiszen anyja magyar származású, apja pedig 1994-től 1997-ig az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt. Róla és második feleségéről nevezték el 2015-ben a CEU Nyílt Társadalom Archívumát, mivel igen nagylelkűen kivették a részüket annak létrehozásából.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!