hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Bele akart lőni a Dunába, anyám megkérdezte tőle, van-e gyermeke" - egy messiáshívő zsidó család története
Selmeczi Péter családjával együtt csodával határos módon túlélte a vészkorszakot
"Bele akart lőni a Dunába, anyám megkérdezte tőle, van-e gyermeke" - egy messiáshívő zsidó család története

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 12. 10.
Selmeczi Péter édesanyja még a háború előtt keresztény hitre jutott, majd családjával együtt csodával határos módon túlélte a vészkorszakot.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Amikor Selmeczi Péter 1943-ban megszületett Budapesten, az újszülött láttán a gyermekorvos azt mondta: az ilyen gyerekeket a görögök ledobták a Taigetoszról, de a szeme szépen csillog, talán mégiscsak viszi valamire. Péter elmondása szerint az életét elsősorban annak köszönhette, hogy zsidó származású édesanyja még a ’30-as évek végén, az ő születése előtt elfogadta Jézus Krisztust a Megváltójaként. Édesanyja azt követően vált újjászületett kereszténnyé, hogy egy zsidó ismerőse elvitte őt a dr. Kiss Ferenc és Ungár Aladár által vezetett Keresztyén Testvérgyülekezetbe, amelynek akkoriban számos zsidó tagja volt.

A budapesti Testvérgyülekezet tagjai Kiss Ferenc orvosprofesszor lakásán tartották összejöveteleiket, akinek az édesapja erősen kötődött a 19. század végi nagyszalontai ébredéshez, a „parasztpróféták” által életre hívott evangelizációs mozgalomhoz.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!