hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A holokauszt tett zsidóvá
Bán Éva története a vészkorszakból
A holokauszt tett zsidóvá

Fotó:http://www.infektologia.hu/

2020. 05. 07.
„Az emlékezés legfõbb célja az, hogy elkerüljük a múlt megismétlõdését, vagy legalábbis meg­próbáljuk csökkenteni ennek a veszélyét” – vallja a 82 éves holokauszt-túlélõ, dr. Bán Éva.

Úgy tudni, a holokauszt-túlélők még élő, utolsó nemzedékében az idő múlásával egyre erősebb a késztetés arra, hogy elmondják emlékeiket az utókornak. Ön ezt miként éli meg?

– Én mindig szívesen beszéltem, ha kérdeztek – csak régebben nem kérdeztek. Nem is volt fóruma ennek, és egészen a közelmúltig az érdeklődés sem volt túl nagy a téma iránt, vagy legalábbis én nem érzékeltem. Szóval nem rajtam múlott.

Talán a Holokauszt Magyarországi Emléknapjának a bevezetése is jobban ráirányította a figyelmet a túlélőkre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!