hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Ma a nyugati egyetemistákat arra tanítják, hogy a szólásszabadság veszélyes”
Interjú Frank Furedi szociológia-professzorral
„Ma a nyugati egyetemistákat arra tanítják, hogy a szólásszabadság veszélyes”

Forrás: frankfuredi.com

2020. 12. 09.
„Ma a nyugati egyetemistákat arra tanítják, hogy a szólásszabadság veszélyes, mert teret ad a gyűlöletnek. Ez tragikus, mert demokrácia nem létezik szabad vélemények nélkül” – mondta lapunknak Frank Furedi, a Kenti Egyetem szociológusa, aki szerint a nyugati elit zavarba jött, amikor az emberek olyan vezetõket választottak, akik nekik nem tetszettek, ezért elkezdték kiszervezni a hatalmat a nemzeti keretek közül.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az utóbbi időben sorra jelennek meg kissé apokaliptikus című politikai elemzések – Jonah Goldberg A Nyugat öngyilkossága, Douglas Murray Európa furcsa halála címmel írt könyvet – és most ön is a Demokrácia ostrom alatt címet adta új művének. Miért ez a hangsúlyozott aggodalom, mi fenyegeti ma a demokráciát és a civilizációnkat?

– Leginkább az, hogy nyugaton a politikai pártok és a politikai elithez tartozók nem nagyon hisznek abban, hogy fenn tudják tartani a legitimációjukat. Úgy érzik – és ebben igazuk is van –, hogy az emberek nem bíznak bennük, ugyanakkor érdekes módon, ők sem bíznak a népben. Ez egy új jelenség, mert eddig a politikai elitnek, legalábbis Nyugat-Európában, elég nagy önbizalma volt. Az utóbbi tíz évben azonban azt láttuk, hogy a háború óta jelen lévő, nagyon fontos pártok, például a Kereszténydemokrata Párt Olaszországban vagy a Szocialista Párt Franciaországban egyszerűen eltűntek. A hagyományos kétpárti berendezkedés – ahol a munkások a szocialista, a polgárok a konzervatív pártra szavaztak – felborult, és emiatt megingott az elit magabiztossága, nem tudják, hogyan fognak az emberek választani.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!