hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kik a világjárvány legnagyobb gazdasági nyertesei?
A Covid-mutyi
Kik a világjárvány legnagyobb gazdasági nyertesei?

Az Amazon nyeresége a tavalyihoz képest 200 százalékot emelkedett. Egyes országok bojkottot hirdetnek ellene.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 12. 09.
A kis- és közép-vállalkozások szintjén egyik üzlet csődöl be a másik után, van azonban néhány olyan szektor, amely óriási nyereséget kaszál a koronavírus-világjárványon. Sőt, néhányan fennállásuk történetében még sosem kerestek ilyen jól.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Egyértelmű esélyesek a legjobban keresők listáján a gyógyszergyártók és a biotechnológiai cégek, akik a járvány természete miatt abszolút nyertesei a jelenlegi helyzetnek. Összesen 250 folyamatban levő oltóanyag-fejlesztés zajlik, és 44 tőzsdén jegyzett cég érintett ezekben a kutatási tevékenységekben. Ami azonban az igazi profitot hozza az, hogy az oltóanyag már karnyújtásnyira van, és ha bármilyen pozitív bejelentés történik, az érintett cégek részvényei szárnyalni kezdenek a tőzsdéken.

Még a legkisebb cégek is több száz százalékos részvényárfolyam-növekedésre számíthatnak. Ilyen volt a Vaxart nevű fejlesztőcég, amelynek az árfolyama 27 pennyről 17,5 dollárra emelkedett azután, hogy bejelentették: a cég bekerül a szövetségi kormány gyorsított vakcinafejlesztési programjába. A bejelentésre azonnal emelkedni kezdtek az árfolyamok, és a tulajdonosok legalább 200 millió dollár azonnali hasznot kaszáltak. Most azonban már szövetségi eljárás zajlik a cég ellen, amelyben bekérték az állítást igazoló dokumentumokat is, ugyanis a hoppon maradt kisbefektetők, akik nem tudták kihasználni a szárnyaló árfolyamok adta lehetőségeket, azzal vádolják a céget, hogy félrevezető információt közölt a szerepéről a vakcinagyártásért indított Operation Warp Speed programban. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!