hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A klasszikus zene nem egy múzeumi darab - interjú a 14 éves zongoravirtuóz Rozsonits Ildikóval
A fiatal lány lett a Virtuózok V4+ magyar győztese
A klasszikus zene nem egy múzeumi darab - interjú a 14 éves zongoravirtuóz Rozsonits Ildikóval

Fotó: Virtuózok

2021. 02. 04.
Először furulyán tanult, hamar kiderült azonban, hogy a zongora lesz az ő hangszere. Viharsebességel fejlődött zenei tudása: tízévesen már felnőtt darabokat játszott. A 14 éves ifjú hölgy számos hazai és nemzetközi versennyel a háta mögött a Virtuózokban is megmérette magát – a dobogó tetejéig meg sem állt.

Hogyan találtál rá erre hangszerre – vagy hogyan talált meg téged ez a hangszer?

– A furulya volt az első hangszerem, kétévesen kaptam egyet ajándékba. Amikor belefújtam, elsírtam magam, ezért a szüleim inkább elrakták. Négyéves koromban tettek még egy próbát, újra elővették nekem: ekkor elkezdtem magamtól játszani rajta, ezért a szüleim úgy döntöttek, elvisznek egy furulyatanárhoz. Fél év alatt megtanultam az elsőéves anyagot. Később aztán a tanárom azt ajánlotta, hogy térjek át a zongorára.

Miért javasolta neked a zongorát?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!