hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

20 másodperc pusztítás: exkluzív interjú az epicentrumban található horvát város vezetőjével

Horvátországot nemcsak a járvány sújtja, hanem tavaly március óta gyakorlatilag folyamatosak a földrengések. Ezek túlnyomó része nem okoz károkat, de a december 29-én kipattant 6,4-es erősségű rengés emberéleteket is követelt. Darinko Dumbovics polgármesterrel, a földrengés epicentrumában található Petrinja városvezetőjével idéztük fel az eseményeket.

Egy hét forradalma: Biden első rendeletei új korszakot jeleznek

Joe Biden választási győzelme után azt ígérte: egyesíteni fogja országát. A nemzet gyógyulását hirdette, de az első héten világossá tette: Trump támogatói semmi jóra nem számíthatnak. Miközben az amerikai középosztályt szorongatni kezdte, a szűk elitnek, a „szexuális kisebbségeknek”, Kínának és az illegális bevándorlóknak tesz gesztusokat.

Elon Musk, a jövő látnoka – portré

Elon Musk azon „vizionáriusok” egyike, akinek felsorolni-is-sok vállalkozása egyszerre hivatott átalakítani és megmenteni az emberiséget. A 2021-ben leggazdagabb embernek kikiáltott Musk szinte mániákusan „gyűjti” a futurisztikusabbnál futurisztikusabb vállalkozásokat, az elektromos autóktól a mesterséges intelligencia területéig.

Belföld

Versenyfutás a vakcináért: a magyarok beelőznék a lassú Európai Uniót

Magyarországon hivatalosan már 360 ezernél is többen estek át a koronavírus-fertőzésen és 186 ezernél több főt oltottak be a vírus ellen. Azonban ahhoz, hogy a nyájimmunitás kialakuljon, a társadalom legalább 70 százalékának védettnek kell lennie – ám az európai engedélyezési folyamatok nem túl gyorsak.

Vakcina nélkül nincs újranyitás: meddig bírjuk?

Még nincsen elbocsátási hullám Magyarországon, de kérdés, meddig lesz képes kihúzni – a munkavállalók túlnyomó részét foglalkoztató – kis- és középvállalkozói szféra.

Durván magasabb az abortuszok száma a mélyszegénységben élők körében

Az abortuszok száma Magyarországon a legszegényebbek körében a legnagyobb. Ennek elsődleges oka, hogy a modern fogamzásgátlási lehetőségek gyakorlatilag máig elérhetetlenek a nyomorban élők számára.

Kedves Olvasó!

Lassan egy éve annak, hogy a koronavírus-járvány hírei elkezdtek napi rendszerességgel megjelenni az európai médiában is.

Hit és értékek

Kultúrharccal indított a Biden-kormány: lendülettel a "csúszós lejtőn"?

Alig egy hét telt el Joe Biden beiktatása óta, de az új elnök már egy sor olyan döntést hozott, amellyel hadat üzent a tradicionális értékeket képviselő amerikai többség felé. A nyílt kultúrharc azonban nem most kezdődött Amerikában, hanem közel hatvan éve, a Legfelsőbb Bíróság döntésével, amellyel betiltotta az imádkozást a közoktatásban.

HÁTTÉR

Rebrov: Nem sztárokra van szükség, hanem csapatra

Kapott „nagyon izgalmas” ajánlatokat, de nem hagyja itt a Fradit. A hosszú távú tervek helyett azonban inkább a következő meccsre koncentrál, hiszen a jelen sikerei alapozzák meg a nagyívű álmokat. Szergej Rebrovval, a Ferencváros vezetőedzőjével beszélgettünk.

Totális támadás a hit ellen Kínában

Mao Ce-Tung egykori kegyetlensége és a 21. század információs technológiája áll össze mérgező eleggyé az új típusú kínai kulturális forradalomban. A kommunista állam a saját képére formálná a kereszténységet – és minden más vallást. (2021.01.29.) 

KÁVÉSZÜNET

Vertikális kertek: alternatív élet a betondzsungelben

Sokak számára ismeretlenül hangzik a vertikális gazdálkodás fogalma, azonban a következő évtizedekben egyre nagyobb népszerűségre tehet szert ez az alternatív mezőgazdasági módszer, mely valójában egy forradalmi megközelítés a zöldség- és növénytermesztés területén.

A gyerekszobából indult világhódító útjára a magyar „palló”

Egy hajlított deszka, ez minden. Pofonegyszerűnek hangzik, mégsem jutott senkinek eszébe, hogy megalkossa, egészen addig, míg Melinda és Balázs meg nem lepték vele kisfiukat. A személyre szabott ajándék köré azóta üzlet épült: a kreatív felhasználású játéknak híre ment, és sorban állnak érte a vevők – nem csak Magyarországon.

Az érzelmes zeneszerző: Giuseppe Verdi portréja

Szinte mindenki ismeri a nevét, műveit a mai napig évente 3-400 alkalommal állítják színpadra a világ különböző operaházaiban. Fordulatos pályafutása számos tanulsággal szolgál, még a legnagyobb krízisek után is képes volt talpra állni. A komolyzene egyik kiválósága 120 éve fejezte be földi pályafutását.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!