hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy hét forradalma: Biden első rendeletei új korszakot jeleznek
A szűk elitnek, a „szexuális kisebbségeknek”, Kínának és az illegális bevándorlóknak tesz gesztusokat
Egy hét forradalma: Biden első rendeletei új korszakot jeleznek

Fotó: AP / Evan Vucci

2021. 01. 27.
Joe Biden választási győzelme után azt ígérte: egyesíteni fogja országát. A nemzet gyógyulását hirdette, de az első héten világossá tette: Trump támogatói semmi jóra nem számíthatnak. Miközben az amerikai középosztályt szorongatni kezdte, a szűk elitnek, a „szexuális kisebbségeknek”, Kínának és az illegális bevándorlóknak tesz gesztusokat.

Bár a demokraták rendszerint ellenzik, ha egy republikánus elnök rendeleti úton kormányoz, ez nem gátolta meg Joe Bident abban, hogy a beiktatását követő első 6 nap alatt 33 (!) elnöki rendeletet hozzon (ami történelmi rekord). Ezek nem csupán Trump örökségének teljes felszámolását vetítik előre, hanem egyúttal jól jelzik, hogy milyen vezetést várhat Amerika és a világ a 46. elnöktől. Minél közelebb áll valaki a progresszív, globalista elit húsos fazekához, annál biztosabb az ellátmány. A többiekre nézve pedig annál biztosabb a szövetségi kormányzat diszkriminatív és jogsértő bánásmódja.

Az a meglepő Biden lépéseiben, hogy mintha már a látszatra sem ügyelne: a Kongresszussal nem is foglalkozik, meg sem próbál átlátható és demokratikus törvényhozási folyamattal bajlódni. Miért? Mert a Kongresszus elsődleges „feladata” jelenleg, hogy véghezvigye a Trump elleni második impeachment eljárást.

Az egység és az összefogás szószólója, a demokrácia bajnoka tehát úgy döntött, nem fogja leállítani ezt a példátlan politikai hercehurcát. Semmibe nem telne neki az egység és a társadalom megnyugvása érdekében elejét venni az elődje ellen zajló alkotmányellenes eljárásnak, de úgy látszik, ez nem áll érdekében.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!