hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Oltásra várva
Kedves Olvasó!

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 01. 28.
Lassan egy éve annak, hogy a koronavírus-járvány hírei elkezdtek napi rendszerességgel megjelenni az európai médiában is.

Eleinte csak azon szörnyülködtünk, milyen ízlésű emberek lehetnek azok, akik az egzotikus élőállat-piacra járnak bevásárolni és denevérből készítenek levest hétvégén? Azóta már nem vagyunk olyan biztosak abban, hogy a baj hol is kezdődött. Egy biztos: ideért, és azóta jószerivel semmi nem olyan, mint korábban. Több mint 12 ezer honfitársunkat veszítettük el. Százezreket gyötört meg a vírus.

Mindenkinek van olyan ismerőse, akinek az egészsége megrendült – szerencsés esetben csak átmenetileg – a járvány miatt, aki elveszítette a munkáját, akik anyagilag vagy érzelmileg padlóra kerültek. 

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix
Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

A vírus azokra is hat, akiknek a szervezete kikerülte vagy észrevétlenül legyűrte a kórt. A napi fekete statisztikát hallva mindenkinek megfordult a fejében, hogy mi lesz, ha én kerülök sorra? Vagy a feleségem, gyermekem, szeretteim? Ma már egy józan, felelősséggel élő ember sem állítja azt, hogy a járvány kitalált mese lenne. A tények a szkeptikusokat is meggyőzték – legalább arról, hogy a szabályokat betartsák. Hordjuk a maszkot, tartjuk a távolságot, hazaérünk lámpaoltásra, pótoljuk a hiányzó vitaminokat. 

De nagyon jó lenne visszakapni az életünket, a szabadságunkat, újra látni a mosolyt a másik arcán a maszkok sivár leple helyett. Kávé mellett beszélgetni, uszodába járni, a hétvégét egy jó szállodában tölteni, karanténesküvők helyett együtt ünnepelni a násznéppel. És persze Istent szabadon, sokadmagunkkal együtt tisztelni.

Ezért várunk az oltásra. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!