hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Már csak a polgárháborúban bízhat Biden és a demokraták?

Nem kevés pesszimista várakozással találkozni az amerikai választások tekintetében. Valaki azt várja, hogy Biden veszít és akkor polgárháború lesz. Valaki pedig azt, hogy Trump veszít, de ezt nem ismeri el, és akkor… polgárháború lesz. Úgy tűnik, a demokraták csak az erőszakban látnak megoldást.

Van-e értelme a vagyonadónak?

A jövedelemegyenlőtlenség aktuális politikai témává vált. A vagyonkoncentráció nő, és a szakadék mélyül gazdagok és szegények között – mint halljuk. Ezért érdemes megnézni, valós-e ez a problémafelvetés, és megoldást jelenthet-e az egyre népszerűbb vagyonadó.

Mi áll a nyugati parti tűzkatasztrófa hátterében?

Kaliforniában az erdőtüzeknek történelme van, azonban a pusztítás az elmúlt években rekordokat döntött. A zöldek a „klímatagadó” elnökre, Trump elnök a forrásokkal felelőtlenül bánó demokrata vezetésre, a baloldal általában a klímaváltozásra mutogat. Árthat-e a környezetnek egy zöldberuházás? Minden fát meg kell-e védenünk? A probléma valóban komplex, és érdemes – a környezetvédőnek tetsző tabukon túllépve – a mélyére ásni.

Belföld

Tizedennyi lenne a fertőzöttek száma, ha 80 százalékunk hordaná a maszkot

Bizonyított tény, hogy ha a lakosság 80 százaléka maszkot hordana, a fertőzések száma a tizedére csökkenne – írja közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az eddigi tapasztalatok szerint a lakosság fegyelmezettségén és az egészségügy felkészültségén múlik leginkább az, hogy mi lesz velünk a járvány második hullámában.

„Ma konzervatívnak lenni a legnagyobb lázadás” - interjú Kubatov Gáborral

A „kopasz”-ügy okozott neki néhány álmatlan éjszakát, Gyurcsány szerinte mindenkit „felzabál”, az antiszemita jelöltek tisztára mosdatását pedig komoly veszélynek látja. A Fidesz alelnökével beszélgettünk a 2022-es választási esélyekről, a fővárosi állapotokról és a hazai labdarúgásról is. 

Magyar Orvosi Kamara titkára: Pozitív teszt esetén bedarál a rendszer

A hazai egészségügyi rendszer felkészültségéről, a védekezés feltételeiről és a járvány várható következményeiről kérdeztük a Magyar Orvosi Kamara titkárát, Svéd Tamást.

Hit és értékek

Ábrahám egyezmény: Miben más Trump "békevíziója"?

Izrael 72 éves modern kori történelme alatt két békeszerződést tudott térségbeli szomszédjaival tető alá hozni, most szeptemberben azonban egy hónap alatt újabb két ország rendezte a kapcsolatait a zsidó állammal. A történelmi megbékélést azonban beárnyékolja Izraelben, hogy az őszi ünnepekre teljesen lezárják az országot, miközben az ország ellenségei sem lettek kevesebben.

„A japán Schindler" - Egy szamuráj az embertelenségben

Japán a második világháborúban a tengelyhatalmak oldalán állt, mégsem szolgálták ki a nácik zsidóellenes programját. Sőt, volt egy japán diplomata, aki sok ezer zsidó életét mentette meg Európában a háború legsötétebb éveiben. A szamurájcsaládból származó hős, Szugihara Csiune története.

HÁTTÉR

Miért nem enged a Netflix a botrányos "Cukorfalatok" filmből?

Történetének eddig talán legerősebb felháborodáshullámával néz szembe a legnagyobb internetes filmszolgáltató, a Netflix. A platformon szeptember második hetében jelent meg a Cukorfalatok című francia film, ami már azelőtt ellenérzéseket váltott ki a tömegekből, mielőtt kiadták volna.

KÁVÉSZÜNET

Erre figyeljünk a maszkviselés során

Március óta életünk – és táskánk tartalmának – részévé vált a szájat-orrot eltakaró védőmaszk. A fertőzésmegelőzés funkciója mellett azonban többen tapasztalták, hogy a rendszeres maszkviselés különféle problémákat generál az arcbőrön. 

„Hogyan hagytam el a vallást és találtam meg a hitet” - Lecrae vallomása

Lecrae azt a mintaéletet élte, amire talán sokan vágyakoznak. Szerető család, stabil házasság, zenéje világsiker, kimagasló anyagi körülmények, nyíltan vállalt és közvetített istenhit. Maga is meglepődött, amikor másfél évvel ezelőtt egyik napról a másikra mély depresszióra ébredt, amiből nem látott kiutat.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!