hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért nem enged a Netflix a botrányos "Cukorfalatok" filmből?
,,Felélénkíti a pedofilok étvágyát és a gyermek-szexkereskedelmet."
Miért nem enged a Netflix a botrányos "Cukorfalatok" filmből?

A film francia plakátja. Az amerikai változatot a közfelháborodás miatt vissza kellett vonni. (Forrás: Netflix)

2020. 09. 16.
Történetének eddig talán legerősebb felháborodáshullámával néz szembe a legnagyobb internetes filmszolgáltató, a Netflix. A platformon szeptember második hetében jelent meg a Cukorfalatok című francia film, ami már azelőtt ellenérzéseket váltott ki a tömegekből, mielőtt kiadták volna.

A szenegáli francia rendezőnőnek, Maïmouna Doucourének, ez az első mozifilm hosszúságú filmje, amellyel a 2020-as Sundance filmfesztiválon elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat a nemzetközi dráma filmek kategóriájában. Ha lenne az év legmegosztóbb alkotásáért járó díj, akkor valószínűleg az is ott díszelegne a Sundance-díj mellett.

Az egész felhördülés akkor kezdődött, amikor augusztusban a Netflix elkezdte beharangozni a film szeptemberi megjelenését. 

Tulsi Gabbard, Hawaii demokrata képviselőnője szerint a film ,,felélénkíti a pedofilok étvágyát és a gyermek-Szexkereskedelmet."

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!