„Epsteinnek is tetszene”: 11 éves „érzéki táncos” gyerekekről készült filmmel sokkol a Netflix
Hatalmas felháborodást keltett a francia produkció, mégsem távolították el
„Epsteinnek is tetszene”: 11 éves „érzéki táncos” gyerekekről készült filmmel sokkol a Netflix

Forrás: Netflix

2020. 08. 24.
170 ezren írták alá a tiltakozó petíciót a Netflix új „Édesek” címre hallgató francia filmjével kapcsolatosan, ami egészen fiatal lányokat mutat be szexuálisan kihívó táncpózokban. A produkció a felháborodott szülők szerint csak a pedofiloknak és a szexkereskedelemnek kedvez.

A film a 11 éves Amy, egy szenegáli muszlim lány történetét mutatja be, aki egy szegény környéken él Franciaországban, majd csatlakozik fiatal táncos lányok egy csoportjához, akik hiányos öltözetben érzéki táncba kezdenek. A Netflix eredeti ajánlója kiemeli, a lány döntésével „nőiességének hódol, és bátran szembemegy a családi tradíciókkal”.

A díjnyertes francia produkció hamar felháborodást keltett az online térben, beleértve a betiltásáért indított petíciót is, amit eddig 170 ezren írtak alá. 

“Ez a film undorító módon szexualizál egy TIZENEGY éves gyermeket a pedofil nézők kedvéért, továbbá negatívan befolyásolja a gyermekeinket is! Nincs szükség ilyen tartalomra ezen korcsoport számára, főleg akkor nem, amikor a szexkereskedelem és a pedofília ilyen szinten van! Nincs mentség, ez veszélyes tartalom”

 

- szól a petíció szövege. 

A film rendezőjét, Maimouna Doucourét saját elmondása szerint az inspirálta a film megalkotására, hogy egy helyi partin maga is megtekintett egy 11 év körüli, kihívó öltözetű lányok által előadott érzéki táncot. Doucouré hozzátette, a produkcióval vitát akart indítani a magukról szexualizált fotókat megosztó fiatal lányokról és hatalmas követőtáborukról. 

“Manapság minél szexibb és tárgyiasítottabb egy nő, annál nagyobb értéke van a közösségi médián. Az ember 11 éves korban nem igazán érti még ezeket a mehanizmusokat, de másol, ugyanazt teszi, mint mások, ugyanolyan eredmény érdekében. Véleményem szerint erről sürgősen beszélni kell, és vitát folytatni a kérdésben.”

Dr. Chad Pecknold, amerikai katolikus teológiaprofesszor szerint azonban ez az ötlet „csak Jeffrey Epsteinnek” jönne be, hozzátéve, mélységesen sokkolta a szexuálisan kihívó pózokat felvevő gyermekek látványa, mellyel szerinte a producerek nem kritizálni akarják a jelenséget, inkább normalizálni a pedofíliát.  

A Netflix a tiltakozások nyomán a filmet nem volt hajlandó eltávolítani, csupán reklámján változtatott. 

 

(Lifesite News/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!