Homoszexuális főszereplővel célozza a legkisebbeket a Pixar
Az ’Out’ címre hallgató animált mese a homoszexualitás felvállalására buzdítja a gyerekeket
Homoszexuális főszereplővel célozza a legkisebbeket a Pixar

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 05. 28.
A keresztény, konzervatív szülők úgy látják, hogy egyre nagyobb teret hasít az LMBTQ –propaganda a mesefilmekben, sokuk a Disney bojkottjára buzdít.

A történet a főszereplő, Greg „küzdelmeit” követi végig, mielőtt bejelentené szüleinek, hogy ő meleg, és össze akar költözni barátjával, Manuellel. A Pixart tulajdonló Disney+ Twitter oldalán jelentette be a „szívmelengető” mesét, rövid előzetessel is illusztrálva azt.

A klipben Greg a szobájában próbálgatja a „coming out”-ot, amikor szülei hirtelen megjelennek háza küszöbén. „Hűséges” kutyája igyekszik elrejteni a kapcsolatára utaló bizonyítékokat, de már túl késő…

A mese végén kiderül, hogy Greg szülei mindvégig tudták, hogy homoszexuális, s így nyugodtan öleli át partnerét egy bögre forró kakaó és egy csók társaságában.

Az ’Out’ az első olyan Pixar mesefilm, ahol meleg a főszereplő, egyben a Disney első meleg főszereplős animációja is.

A Pixar első meleg szereplője az idei „Előre” című filmben tűnt fel, melyben egy női hangú egy lila küklopsz szereplő utal arra, hogy barátnője van.

A Disney számos kritika érte a múltban, amiért nem jelentet meg LGBTQ karaktereket műsoraiban. A csatorna a jeget 2017-ben törte meg az „Andy Mack” című tinisorozatával, amiben az egyik szereplő rádöbben, hogy homoszexuális. Azonban nem csak sorozatban, filmben is igyekezett elnémítani a bíráló hangokat: a „Star Wars: Skywalker” kora című mozifilmben két azonos nemű katona csókolózik, míg a „Szépség és a Szörnyeteg” új feldolgozásában, pedig LeFou karaktere melegként van bemutatva.

Franklin Graham amerikai keresztény evangélista számos konzervatív gondolkodóval összefogva felszólították a szülőket, bojkottálják a Disney „LGBT lobbiját”.

" Vigyázat! LGBTQ propagandát igyekeznek ráerőltetni gyermekeik szíveire és elméire. A Disney-nek joga van bármilyen rajzfilmet készíteni, ez egy szabad ország, de keresztényként nekünk is jogunk van, hogy ne támogassuk őket. Remélem, a keresztények a világ minden táján nemet mondanak majd a Disney-re,”

- írta Facebook-posztjában.

(Fox News)

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!