Téli mesevilágra ébredt Jeruzsálem - videó
Egész éjjel sűrű pelyhekben hullott a hó
Téli mesevilágra ébredt Jeruzsálem - videó

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 01. 27.
Egyik napról a másikra fehér hótakaró borította be Jeruzsálemet, Izrael fővárosát. Lezárták az utakat, bezárták az iskolákat, és a helyi lakosoknak ritka esélyük nyílt hócsatázni a Szent Városban.

A havazás szerda este kezdődött, és csütörtökön a hajnali órákig folytatódott.

A családok kivonultak a helyi parkokba, hogy gyönyörködjenek a tájban, és igyekeztek nem elcsúszni a jeges utcákon.Az Izraeli Meteorológiai Szolgálat szerint legalább 15 centiméternyi hó hullottJeruzsálemben. A városba vezető főutat lezárták.

A vihar Izrael északi részén és Ciszjordániában – a bibliai Júdeában és Szamáriában – is komoly havazásokhoz vezetett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk mielőtt elérte volna Izraelt, a vihar áthaladt Törökországon, Görögországon és Iránon, komoly fennakadásokat okozva. Sokan az utakon ragadtak, több helyen az iskolákat is be kellett zárni. A közösségi oldalakra néhány felhasználó még kisebb tornádókról, víztölcsérekről is töltött fel felvételeket. 

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!