Bejelentés: többé nem cenzúrázza a Facebook a vírus mesterséges eredetét firtató posztokat
Az új információk és vizsgálatok ismeretében változtattak a policy-n
Bejelentés: többé nem cenzúrázza a Facebook a vírus mesterséges eredetét firtató posztokat

Képünk illusztráció. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2021. 05. 28.
Miután hónapokon keresztül kíméletlenül töröltek szinte minden olyan tartalmat, ami a koronavírus esetleges mesterséges eredetét boncolgatta, a Facebook most bejelentette: felhagy ezek cenzúrázásával a folyamatban levő vizsgálatok miatt. 

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

"A koronavírus eredetére vonatkozó folyamatban levő vizsgálatok fényében, egészségügyi szakemberekkel egyeztetve úgy döntöttünk, a továbbiakban nem távolítjuk el azokat az állításokat az alkalmazásainkból, amelyek a Covid-19 emberi alkotására vonatkoznak"

- nyilatkozta a Facebook szóvivője a Politico megkeresésére. 

Hozzátette, a továbbiakban is egyeztetni fognak a szakemberekkel és folyamatosan felülvizsgálják a policy-jüket annak fényében, hogy milyen új információk látnak napvilágot a járvány és a vírus természetével kapcsolatban. 

Korábban a Facebook tényellenőrzést és törléseket, tiltásokat is végrehajtott az olyan posztokkal és felhasználókkal kapcsolatban, akik azt állították, hogy a vírust mesterségesen, emberek állították elő. A Politico a döntést illetően megkereste a Twittert és a Google-t is, akik hasonló korlátozásokat vezettek be, de még nem kaptak választ. 

A Hetek aktuális lapszámában részletesen is írtunk a vuhani labor körüli egyre többet vizsgált titkokról. 

A Facebook döntése nem sokkal azután született, hogy még az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Joe Biden is bizonytalanságát fejezte ki a vírus eredetét és a laborelmélet esetleges megalapozottságát illetően, ezért arra utasította az amerikai hírszerzést, hogy derítse ki az igazságot a feltételezésekkel kapcsolatban. Mint ismeretes, a Trump-kormány már korábban vizsgálatot indított ez ügyben, ám ezt a Biden-kormány leállította. Az akkori hírszerzés azt derítette ki, hogy 2019 őszén, jóval a járvány hivatalosan bejelentett kitörése előtt, a vuhani intézet 3 munkatársát is Covid-gyanús tünetekkel kórházba kellett szállítani. 

(RT/Politico)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!