hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A halál árnyékában

Kritikus helyzetben vannak az Észak-Szíriában zajló fegyveres konfliktus elől menekülő keresztények, akiknek száma ötvenezerre tehető. az agresszív külpolitikát folytató török elnök még a határt is lezárta a menekülő tömegek előtt.

Félelem kérdőjelekkel

A Vuhanból útnak indult koronavírus már a kétezredik áldozattal is végzett, és az Egészségügyi Világszervezet „csak semmi pánik” retorikája még tovább fokozza a félelmet, különösen amiatt, mert a vírus eredetéről igen nyugtalanító információk terjednek. Miközben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kínai rezsim vállát veregeti, és dicséretben részesíti a pekingi vezetést, amiért a koronavírus elleni hatékony fellépésük révén időt nyertek a világ számára, a fertőzöttek száma immár 75 ezerre rúg. Hiába halt meg már több mint kétezer ember, a WHO valamiért példát statuált HsziCsin-pingből, és a többi nemzetet arra szólították föl, hogy kövessék a példáját a kór elleni harcban.

Sáskafelhők Afrika egén

A Kelet-Afrikát sújtó sáskavészben a legnagyobb rajok nagyváros méretűek, és egyenként több százmillió egyedből állnak. De ez csak a kezdet: júniusra ugyanis az ENSZ jelentése szerint 500-szorosára nőhet a sáskák száma a térségben.

Belföld

Kozmetikázott történelem

A második világháború előtti utolsó békeévek bemutatását célozza a Magyar Nemzeti Múzeumban látható Magyar világ 1938–1940 című kiállítás. Bár a rendezők a Horthy-korszaknak az 1945 utáni negatív megítélését kívánták ellensúlyozni, az erősen idealizált kép az egyre nyíltabban propagált Horthy-nosztalgiát tükrözi.

A jobbszélről a mainstreambe

Egy, a Jobbik jobbszárnyán elhelyezkedő politikus nyerte a hétvégén a duna­újvárosi időközi választást. Ez a jelek szerint már nem segít a szétesés egyre súlyosabb jeleit mutató, 2018-ban még a legnagyobb ellenzéki pártnak számító Jobbikon, de lehetővé teheti, hogy a párt szélsőjobboldali (múltú?) politikusaiátmentsék magukat a mainstreambe. Eközben mintha a kormányzat is gesztusokat akarna tenni a Horthy-nosztalgia kanonizálásával a 20. századi (szélső)jobboldal szellemi örököseinek – részben erről szól a január vége óta a Nemzeti alaptanterv körül folyó rosszízű vita. Hogy a két dologban mi a közös? A jelek szerint mind a kormány-, mind az ellenzéki oldal kész gesztusokat tenni a radikális jobboldali eszmék képviselői felé.

Hit és értékek

A gonosz születése

A Német Munkáspárt (DAP) épp 100 éve, 1920. február 24-én nevet változtatott. A változás mögött az egyik párttag, Adolf Hitler állt, és Ő találta ki az új nevet is: Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP). Mit jelentett ez a váltás a párt történetében? Tényleg nacionalista és egyben szocialista volt-e az új, rövidebben nácinak nevezett párt? Milyen erők emelték a hatalomba?

HÁTTÉR

Győzelem az északi pokolban

Mányoki Attila hosszútávúszó nemcsak teljesítette az Ocean’sSeven sorozatot (tengerszorosok, csatornák átúszása), de 64 óra 33 perc 5 másodperces idejével a világcsúcson is javított bõ 3 percet. Küzdelmérõl film is készült.

Új „vallás” Svájcban

Február eleje óta akár három év börtönt is kaphat, aki megsérti a melegeket Svájcban. A népszavazásról és a kialakult helyzetrõlAndreas Gafner konzervatív képviselõt kérdeztük.

Erőszakot tesznek a városon

A melegeknek meghirdetett zártkörű buli érdektelenségbe fulladt, a város a szervezők szerint is befogadó, mégis ide szervezik az első vidéki pride-ot a melegek védelmében. Az ellenzők szerint a homoszexuális életmód provokatív terjesztéséről van szó.

Konzervatív média és szabad internet kell

Az elmúlt évek konzervatív sikertörténete a holland Fórum a Demokráciáért párt, amely alig négy éve alakult, és már két választást is megnyert. Az euroszkeptikus párt alapító-elnökével, ThierryBaudet-val Rómában beszélgettünk arról, milyen kihívásokkal állnak szemben az európai szuverenista mozgalmak.

KÁVÉSZÜNET

Szép álmokat!

Bizonyára mindenki átesett már néhány álmatlan éjszakán, azonban vannak esetek, amikor az ember hétköznapi teljesítményére is negatívan hat az alvás hiánya. mennyire súlyos probléma az alvás­zavar, mit tehetünk ellene, és mikor szükséges orvoshoz fordulni?

Szépség = fiatalság?

A „szépség egyenlő fiatalság” korában még inkább tabunak számítanak a változókori problémák, pedig negyvenéves kor felett szinte mindenkinél elkezdődnek a „nem szeretem” változások. Érdemes ezért rákészülni erre az időszakra, hogy a hormonális változások kevésbé viseljék meg szervezetünket és megjelenésünket.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!