hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szépség = fiatalság?
Bőrápolás a változókorban
Szépség = fiatalság?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 16.
A „szépség egyenlő fiatalság” korában még inkább tabunak számítanak a változókori problémák, pedig negyvenéves kor felett szinte mindenkinél elkezdődnek a „nem szeretem” változások. Érdemes ezért rákészülni erre az időszakra, hogy a hormonális változások kevésbé viseljék meg szervezetünket és megjelenésünket.

Változókor, klimax, menopauza. Ki ne hallotta volna ezeket a kifejezéseket, de legtöbben csak akkor kezdünk el a témakörrel jobban foglalkozni, amikor saját magunkontapasztaljuk a változásokat. 

A változókor összetett lelki, fizikai tünetegyüttes, amely mindkét nemnél lehetséges, de különböző időben és különböző tünetekkel jelentkezik – egyénenként eltérő, hogy milyen mértékben, illetve hogy a lelki vagy a testi tünetek kerülnek-e előtérbe. A menopauza egy nő életében azt az időszakot jelöli, amikor a rendszeres menstruáció elmúlik, azaz a petefészek tüszőhormontermelése szép lassan megszűnik. Jellemzően 40 és 60 év közötti időszakban zajlik le, és néhány évtől akár egy évtizedig is eltarthat a lecsengése. Igen kellemetlen kísérőtünetekkel jár (hőhullám, hangulat­ingadozás, éjszakai izzadás, alvás­zavar stb.), de a legtöbb nő a tükörbe nézve veszi észre a változásokat. Megváltozik bőrünk állapota, elindul egy negatív folyamat, amit a hozzáállásunkkal, illetve arcbőrünk rendszeres ápolásával nagy mértékben tudunk lassítani.

A menopauza negatyv velejárói ellen átfogó bőrápolási programmal harcolhatunk.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!