hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Erőszakot tesznek a városon
Pécsett szervezik az első vidéki melegfelvonulást
Erőszakot tesznek a városon

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 16.
A melegeknek meghirdetett zártkörű buli érdektelenségbe fulladt, a város a szervezők szerint is befogadó, mégis ide szervezik az első vidéki pride-ot a melegek védelmében. Az ellenzők szerint a homoszexuális életmód provokatív terjesztéséről van szó.

„Február 15-én szombaton ZÁRTKÖRŰ LMBTQ+ party lesz a pécsi EXPO Centerben! A jegyek csak elővételesek, KORLÁTOZOTT A LÉTSZÁM, díja 2500 Ft/fő és a belépő tartalmaz egy tombolát és egy rövid­italt is!” – ezzel a felvezetéssel hirdetett „nyitóbulit” az „LmbtqPartykPecs” elnevezésű Facebook-oldal év elején Pécsett.

A szervezők siettek hangsúlyozni, hogy „mi nem diszkriminálunk, heterókat is szívesen várunk”. Bár a hír végigfutott több pécsi közösségi oldalon is, a kampány vélhetően nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ugyanis az esemény Facebook-oldalán senki nem jelezte a részvételét, érdeklődőből is mindössze 33 akadt. A szervezők le is fújták a bulit, ám nem az érdeklődés hiányára hivatkozva, hanem „biztonsági okokból”, és közölték azt is, hogy „további nagyobb létszámú csoportos összejövetelek szervezését korlátlan időre felfüggesztettük”.

Érdeklődésünkre Weisz Péter, az önkormányzati tulajdonban lévő EXPO Center üzemeltetési csoportvezetője nem tudta megmondani, hogy a szervezők milyen biztonsági okokra gondoltak, már csak azért sem, mert – állítása szerint – náluk senki nem foglalta le a február 15-i időpontot melegpartira. „Egy másik rendezvénynek adtunk helyet azon az estén. Ők keresték ugyan az LMBTQ+ esemény ötletgazdáit, hogy miért szerveznek nekik keresztbe, ám a megadott telefonszámon nem tudták őket elérni” – fogalmazott Weisz Péter.  

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!