hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Győzelem az északi pokolban
Interjú Mányoki Attila hosszútávúszóval
Győzelem az északi pokolban

Mányoki Attila

2020. 04. 16.
Mányoki Attila hosszútávúszó nemcsak teljesítette az Ocean’sSeven sorozatot (tengerszorosok, csatornák átúszása), de 64 óra 33 perc 5 másodperces idejével a világcsúcson is javított bõ 3 percet. Küzdelmérõl film is készült.

 

Az Északi-csatorna kis híján elnyelt az első kísérletednél, 2016-ban. Az életfunkcióid a leállás határán voltak. Te hogy élted meg azt a helyzetet?

– Olyan volt, mintha lekapcsolták volna a villanyt. A testhőmérsékletem 27 Celsius-fok alá süllyedt, elvesztettem az eszméletemet, de gépiesen úsztam tovább. Csak azt követően tértem magamhoz, hogy a kísérőhajó személyzete behúzott a hajóba. Ahogy kitisztult a kép, egyből arra gondoltam, hogy a célomtól ez az eset nem tántoríthat el – legalább megismertem a határaimat.
Volt némi lelkiismeret-furdalásom amiatt, hogy a környezetemnek, családtagjaimnak milyen aggodalmat okoztam, de aztán már azon gondolkodtam, hogy mit rontottam el, mit kell legközelebb máshogyan csinálni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!