hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2018. 03.02. (XXII/9) Lapszám

Tartalom ajánló

Külföld

Felébredt az alvó óriás

Javában zajlik az Olajág hadművelet az észak-szíriai Afrinban. Bár Törökország a nehéztüzérséget és a légierejét is bevetette, a kurd védelmi egységek elszántan tartják magukat. A török elnök elárulta, hogy ami zajlik, valójában hódítás. Lesznek itt gondok a szomszédokkal.

Trump ajándéka Jeruzsálemnek

Úgy tűnik, Donald Trump minden hónapban szolgál meglepetéssel Jeruzsálem kapcsán. Az elnök decemberben bejelentette, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és áthelyezi a nagykövetséget is Tel-Avivból, ám ez utóbbi lépésre semmilyen konkrét időpontot nem mondott. Külügyminisztere, Rex Tillerson még tovább hűtötte a várakozásokat, amikor közölte, hogy az átköltöztetés hosszú folyamat lesz, legoptimistább esetben is három évet vehet igénybe.

Interjú a Forza Italia képviselőjével

Lucio Malan hosszú évek óta politizál Berlusconi mellett. Véleménye szerint Orbán Viktort támogatni kellene az áprilisi választáson nemzetközi erőfeszítései miatt, Soros György globalista terveivel pedig szembe kell menni. A bevándorlás-ellenes pártokat egyesítené, az EU-t megreformálná, az olasz nagykövetséget pedig áthelyeztetné Jeruzsálembe. A Hetek interjúja.

Belföld

Márki-Zay Péter váratlan győzelméről

Kellemetlen, súlyos, bizonyos szempontból megalázó vereséget szenvedett a Fidesz vasárnap Hódmező-vásárhelyen, amikor Márki-Zay Péter független jelölt legyőzte Hegedűs Zoltán alpolgár-mestert a polgármesteri tisztségért kiírt időközi választáson.

Lájkvadász politikusok

Személyes üzenőfalainkat sorra öntik el a politikai tartalmak és hirdetések. Kampányszakértők szerint a 21. században ez a  helyes stratégia, hiszen az igazi verseny jelenleg a web 2.0 világában zajlik. Tudják vajon ezt a pártok is?

Gyermekmentes kampányt

Olyan mértékűvé vált a szülők és taná­rok immunitása az iskolákba, óvodákba benyomuló pártpolitika iránt, hogy a Hintalovon Alapítvány egy Gyermekjogi 1x1-et adott ki politikusok számára. A kiskorúak politikai célú szerepeltetése fotókon, rendezvényeken erősen sérti ugyanis a gyerekek jogait és méltóságát – még szülői beleegyezés esetén is.

Elzárjuk a csapot?

Az elmúlt évek szoros oroszbarátságához képest több meglepő hír is napvilágra került a közelmúltban: Magyarország kedvezőbb hitellel váltja ki a Paks 2-re felvett orosz hitelt, emellett Romániából és Lengyelországból érkező gázzal enyhítené az orosz gázfüggőséget.

Hit és értékek

Marx, a felforgató

A kritika „nem bonckés, hanem fegyver. Tárgya: az ellensége, akit nem megcáfolni, hanem megsemmisíteni akar”. Marx ezt a fiatalon megfogalmazott alapelvét követte egész életében.

HÁTTÉR

Csepegtetett sámánizmus

Már átlépte a hétszázmillió dolláros bevételt a Marvel tizennyolcadik szuperhősfilmje, a Fekete Párduc. Ritkán fordul elő, hogy egy film ennyire kevés negatív kritikát kapjon. A Fekete Párducot a Rotten Tomatoes oldalon 97 százalékra értékelték. Az IMDb közönség- kritika-oldalon már valamivel kiegyensúlyozottabb a megítélése: a cikk írásakor a tízes skálán 7.9-en áll. Az alábbiakban nem arról kívánunk állást foglalni, hogy a film jó-e vagy rossz, milyen művészeti értéket, színészi alakításokat, operatőri és CGI-megoldásokat tartalmaz. E helyett a Fekete Párduc képregény, karakter és film okkultizmussal való kapcsolatára, illetve politikai üzenetére kívánunk rámutatni.

Bőgő és boksz

A nagybőgő mennybe menetele – ezt a címet kapta nemrégiben Rácz Ödön zeneakadémiai szólókoncertje. Stílszerűen, hiszen Rácz Ödönnek, a Bécsi Filharmonikusok 36 éves szóló nagybőgősének kulcsszerepe van abban, hogy manapság a nagybőgő a reneszánszát éli a világ nagyszínpadain.

A tablet még várhat

Miközben az amerikai közoktatásban egyre inkább a digitális eszközök használatában látják az oktatás jövőjét – a techcégek vezetői és alkalmazottai között meglehetősen gyakori, hogy eltiltják gyermekeiket a tabletektől és okostelefonoktól. Nem véletlenül.

Az üveghegyen túl

Az üveghegyen túl, ahol az üveges mesterség kezdődik, ott lakik Gereczné Deák Zsuzsanna üveges mester. Művészetéről, alkotásról, nehézségekről, tervekről beszélgettünk, illetve arról, hogyan teszi színesebbé alkotásaival saját és mások világát.

Barlangolás

Szaporodnak a látogatható, kúszható-mászható barlangok Magyarországon. Az adrenalinhiányra kiváló orvosságot jelentenek, de a tüdőnek is jót tesz a  barlangi levegő.

KÁVÉSZÜNET

A rekordember – Roger Federer 37 évesen újra a csúcson

Elegáns az életben és a pályán is. Együtt van meg benne az intelligencia, az egészséges agresszivitás, az alázat és a családszeretet – valamint több mint 50 nehezen megdönthető teniszrekord fűződik a nevéhez. Roger Federer újra világelső, és ő kapta az idei sport Oscar-díjat, valamit az év visszatérőjének járó elismerést is.

Higgyen a szemének

Nincs olyan tevékenység, amihez ne használnánk a szemünket. Látószervünk ápolása és rendszeres ellenőriztetése ugyanolyan fontos, mint bármilyen más rendszeres szűrővizsgálat.

Mindennapi fogápolás

A hazai felnőtt lakosság 98 százalékának van szuvas foga, ami többnyire az elégtelen szájhigiénia, az egészségtelen táplálkozás vagy a genetikai okok számlájára írható.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!