hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mindennapi fogápolás

2018. 03. 29.
A hazai felnőtt lakosság 98 százalékának van szuvas foga, ami többnyire az elégtelen szájhigiénia, az egészségtelen táplálkozás vagy a genetikai okok számlájára írható.

 

Statisztikák szerint honfitársainknak átlagban három foga tömött, a magyar gyerekeknek tizenkét éves korukban átlagosan már négy szuvas foguk van. A hatvan­öt év feletti lakosság majdnem fele teljes protézissel él, míg ezzel szemben például a skandináv államokban alig található fogatlan ember.

Az egészséges fogazat megőrzéséhez javasolt naponta legalább kétszer (reggel és este) alaposan (minimum 3-5 percig) fogat mosni, méghozzá jó minőségű, középkemény sörtéjű fogkefével. Minimum fél percet szánjunk fogsorunk egy negyedére! A fogkefét a rágófogainkra merőlegesen, míg a többi fogunkra 45 fokos szögben tartva, körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg a fog felszínét, figyelve arra, hogy elég erősen, de ne túl durván dörzsöljük őket, nehogy az ínyt megsértsük. Ne csak a külső, hanem a belső oldalát is tisztítsuk meg a fogainknak!

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!